cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Kære nabo (Henrik Fabienke)

Kære nabo (Henrik Fabienke)
26. oktober 2018 kl. 19:52 Af Nils Graurp

Vi er kede af, at vi ikke længere bliver betragtet som nære naboer, og at det er sket siden i søndags hvor du udtalte til Tvøst, at alle naboer inden for en radius af 2000 meter var blevet løbende informeret.

Så kan vi da også bedre forstå, vi ikke har hørt noget siden kommuneplanen blev kendt ugyldig. Men vi synes, det ville være godt naboskab at infomere naboer, der bliver berørt af dit projektforslag. Specielt da forslaget vil bevirke, at du får tilladelse til at støje op til 44 db på vores grund og med 20 db lavfrekvent støj i vores soveværelse 24 timer i døgnet.

Vi kan se, at den ansøgning du i Tvøst i søndags udtaler at have indgivet, nu er blevet omformuleret til et projektforslag og det med rette. Da det kommunen har modtaget ikke er en færdig ansøgning. De manglende dele er netop, hvilke mølletyper der påtænkes for området og beregninger for støjbelastning ved omkringliggende boliger. I Tvøst omtaler du også en screening, der er lavet af området? Da teknisk forvaltning ikke kender noget til denne screening, går jeg ud fra, at det er en du har fået lavet? Hvorfor er den ikke med i projektforslaget? Det vil netop give teknik, miljø og ejendomsudvalget et bedre grundlag at vurdere projektet ud fra.

Den modstand du møder fra os naboer, er netop grundet støjbelastning, og specielt efter at Sundhedsstyrelsen er kommet frem til, at der er mistanke om at der er en sammenhæng mellem lavfrekvent støj og hjertekarsygdomme. http://llk.dk/lwtuzu

Det gør os naboer bekymrede. Vi håber, du også har oplyst dine nærmeste naboer om dette.

Med hensyn til at investerer i projektet ved jeg ikke om jeres projekt også indebærer, at man automatisk bliver medejer ved at investere, og derved mister alt ret til både at klage eller få tilkendt erstatning, hvis det som ovennævnt viser sig at have helbredsmæssige konsekvenser eller i tilfælde af at støjbelastningen overskrider det tilladte?

Vi er meget positive over at høre, at der nu endelig er kommet solceller på tale. Da vi, som de fleste andre, er stor fortaler for grøn energi og også glæder os til at køre i elbil. Dit forslag med at udtage et stort landbrugs areal og erstatte dette med solceller er super godt - et projekt vi kan støtte 100 procent op om, da det både nedbringer CO2 udledning fra en af vores største syndere, producerer grøn energi OG er skånsomt for naboer og miljøet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43