cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Kampen om velfærden

Ved siden af ”dansen med Corona” er der i øjeblikket forhandlinger om kommunernes økonomi. De enkelte byråd forhandler om næste års økonomi, hvad der skal prioriteres og hvilket område, som skal have et ekstra løft. Er det børn, unge, ældre, kultur eller idræt, som skal have bedre økonomiske vilkår i 2021?
20. september 2020 kl. 21:39 Af John Wennerwald

Det er uklart, hvad det ender med, men sikkert er det, at Socialdemokraterne kæmper for at løfte velfærden.

Forbedringer af ældreplejen, skolerne og daginstitutionerne er mærkesager, som der kæmpes for i alle kommuner.

Mette Frederiksen og Regeringen forbedrede økonomien for kommunerne ved deres første finanslov, og det betyder, at der følger penge med, når der kommer flere ældre, børn, sundhedsopgaver - samt børn og voksne med diagnoser og handicap.

Udgangspunktet er derfor godt til at sikre en endnu bedre velfærd i kommunerne. Så er spørgsmålet bare om viljen, og om flertallet er til det i de lokale byråd.

I mange kommuner kan daginstitutionsområdet godt bruge flere velfærdskroner - ligesom skoleområdet kan have godt af en økonomisk indsprøjtning. Ældreområdet kan uden tvivl også bruge flere midler.

Vi har brug for det fællesskab som stærke kommuner tilbyder, og som kan løse velfærdsopgaverne på et højt niveau. Vores børn, unge og ældre har krav på ordentlige vilkår i de kommunale institutioner, ligesom dem som har specielle udfordringer, skal have de bedste vilkår.

Socialdemokraterne vil stensikkert gøre hvad de kan, for at udvikle og løfte kvaliteten.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46