cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Kasper Rougs troværdighed

I min postkasse lå en valgreklame for Socialdemokrat Kasper Roug – i tyverne efter billedet at dømme, men nok i trediverne efter meritterne at dømme.
10. april 2019 kl. 17:28 Af Bo Briks Richardt

Han fortæller om sig selv at han bor med kone og to børn i Maribo. Han påkalder sig 12 års erhvervserfaring, men fremhæver kun at han har været udsendt soldat ’og senere underviser’. Det fremgår ikke hvad han har undervist i.

Han er en flittig mand til at varetage det demokrati han åbenbart tror på. Han har siddet i Folketinget i 2016 – må være som vikar (?) Og nu er han byrådsmedlem, udvalgsformand og viceborgmester. En flittig mand der på nr 2 løbeseddel argumenterer for ’Ny ret til tidlig folkepension’. Det er jo en sympatisk sag, men osse valgflæsk… sikkert ideelt nok villet. Men kan han holde fast i de krav når han møder den politiske virkelighed på tinge, og kan han tænke selvstændigt, eller er han en lydig partisoldat?

Hans fremhævelse af det at ha været udsendt soldat må betyde at han mener det fremmer vores tillid til ham.

Det er kun kort tid siden at det endnu engang blev dokumenteret at Fogh løj om masseødelæggelsesvåben i Irak. Major i FE Frank Grevil dokumenterede det allerede i 2004 i Berlingske, Bo Elkjær dokumenterede det i 2011 med bogen Kære Statsminister.

Irakkrigen byggede på løgn, men Løkke nedlagde kommisionen; der sku ikke undersøges noget om den krig.

Afghanistan kan næppe siges heller at ha været en succes. Det må med en vis rimelighed stå klart at de danske udsendte var krigsbevarende styrker. Med en vestlig kulturarrogance sku vi ned og frelse landet fra sig selv, og vise dem at vestligt demokrati er vejen frem.

Hvad fik vi; korruption korruption korruption.

Libyen smadrede vi grundigt. Et ret velstående velfærdssamfund, godt nok med en diktator, men jeg vil kalde det oplyst enevælde. Gratis skolegang til alle, det er vejen til demokrati. Gratis sundhed, god infrastruktur etc.

Og hvad har de nu; et voldeligt kaos, borgerkrig og smadrede byer. Uran-forurening af den fantastiske Man Made River. Tillykke med indsatsen Danmark.

Syrien hvor vi osse holdt borgerkrigen i gang ved at holde med oprørerne, som altså ikke havde tilstrækkelig folkelig fodfæste til at slå diktatoren ned. ’Diktator’ – vi smider straks en etiket på når landet ikke afholder såkaldt frie valg efter vestlig standard. For mig betyder det noget hvordan landet fungerer på folkeplanet.

Nu rumler USA mod Rusland, og pludselig er vi frontstat igen. Det er jo absurde trusselsbilleder, Rusland har på ingen måde styrke til at angribe noget NATO-land. Det er jo os der truer dem med fx militærøvelser i Østersøen.

Ligesom Iran… krigsherrerne har våde drømme om at smadre Iran. De har været en torn i øjet i mange mange år siden balladen i 79.

Så opfinder krigsherrerne igen nogen løgne om hvordan Iran er en trussel mod verdensfreden. Det er så absurd, men det er den underliggende strøm i mediernes udlægning. De såkaldt ’frie’ medier.

De krige som danske udsendte soldater har deltaget i har altså i udstrakt grad bygget på løgn, arrogant uforstand og imperie-behov; sikre olien og kontrollen over kloden.

Så det er meget svært for mig at se det positive i at ha ladet sig lokke på den falske galej, som terrorkrigene er, eller måske ligefrem tro på at krig er vejen til demokrati.

Og hvis man åbner øjnene, og løfter blikket op over tv-skærmen, vil det snart stå klart at terrorkrigenes afsæt; medvinden fra tårnenes spektakulære fald, er en uafklaret historie. Der er pænt mange løse ender i den officielle forklaring, som vi alle forventes at tro på… ellers er man jo konspirationsteoretiker (læs: upålidelig) Men hvem er det der har gavn af dette stempel på politisk kritik.

Ha en god valgkamp Kasper Roug

Og hold dig til byrådet – her er der vel stadig en smule mulighed for demokrati.

Venligst

Bo Richardt
Kastanievej 14
4990 Sakskøbing
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06