Annonce
Debat

Kasper Rougs troværdighed

I min postkasse lå en valgreklame for Socialdemokrat Kasper Roug – i tyverne efter billedet at dømme, men nok i trediverne efter meritterne at dømme.

Han fortæller om sig selv at han bor med kone og to børn i Maribo. Han påkalder sig 12 års erhvervserfaring, men fremhæver kun at han har været udsendt soldat ’og senere underviser’. Det fremgår ikke hvad han har undervist i.

Han er en flittig mand til at varetage det demokrati han åbenbart tror på. Han har siddet i Folketinget i 2016 – må være som vikar (?) Og nu er han byrådsmedlem, udvalgsformand og viceborgmester. En flittig mand der på nr 2 løbeseddel argumenterer for ’Ny ret til tidlig folkepension’. Det er jo en sympatisk sag, men osse valgflæsk… sikkert ideelt nok villet. Men kan han holde fast i de krav når han møder den politiske virkelighed på tinge, og kan han tænke selvstændigt, eller er han en lydig partisoldat?

Hans fremhævelse af det at ha været udsendt soldat må betyde at han mener det fremmer vores tillid til ham.

Det er kun kort tid siden at det endnu engang blev dokumenteret at Fogh løj om masseødelæggelsesvåben i Irak. Major i FE Frank Grevil dokumenterede det allerede i 2004 i Berlingske, Bo Elkjær dokumenterede det i 2011 med bogen Kære Statsminister.

Irakkrigen byggede på løgn, men Løkke nedlagde kommisionen; der sku ikke undersøges noget om den krig.

Afghanistan kan næppe siges heller at ha været en succes. Det må med en vis rimelighed stå klart at de danske udsendte var krigsbevarende styrker. Med en vestlig kulturarrogance sku vi ned og frelse landet fra sig selv, og vise dem at vestligt demokrati er vejen frem.

Hvad fik vi; korruption korruption korruption.

Libyen smadrede vi grundigt. Et ret velstående velfærdssamfund, godt nok med en diktator, men jeg vil kalde det oplyst enevælde. Gratis skolegang til alle, det er vejen til demokrati. Gratis sundhed, god infrastruktur etc.

Og hvad har de nu; et voldeligt kaos, borgerkrig og smadrede byer. Uran-forurening af den fantastiske Man Made River. Tillykke med indsatsen Danmark.

Syrien hvor vi osse holdt borgerkrigen i gang ved at holde med oprørerne, som altså ikke havde tilstrækkelig folkelig fodfæste til at slå diktatoren ned. ’Diktator’ – vi smider straks en etiket på når landet ikke afholder såkaldt frie valg efter vestlig standard. For mig betyder det noget hvordan landet fungerer på folkeplanet.

Nu rumler USA mod Rusland, og pludselig er vi frontstat igen. Det er jo absurde trusselsbilleder, Rusland har på ingen måde styrke til at angribe noget NATO-land. Det er jo os der truer dem med fx militærøvelser i Østersøen.

Ligesom Iran… krigsherrerne har våde drømme om at smadre Iran. De har været en torn i øjet i mange mange år siden balladen i 79.

Så opfinder krigsherrerne igen nogen løgne om hvordan Iran er en trussel mod verdensfreden. Det er så absurd, men det er den underliggende strøm i mediernes udlægning. De såkaldt ’frie’ medier.

De krige som danske udsendte soldater har deltaget i har altså i udstrakt grad bygget på løgn, arrogant uforstand og imperie-behov; sikre olien og kontrollen over kloden.

Så det er meget svært for mig at se det positive i at ha ladet sig lokke på den falske galej, som terrorkrigene er, eller måske ligefrem tro på at krig er vejen til demokrati.

Og hvis man åbner øjnene, og løfter blikket op over tv-skærmen, vil det snart stå klart at terrorkrigenes afsæt; medvinden fra tårnenes spektakulære fald, er en uafklaret historie. Der er pænt mange løse ender i den officielle forklaring, som vi alle forventes at tro på… ellers er man jo konspirationsteoretiker (læs: upålidelig) Men hvem er det der har gavn af dette stempel på politisk kritik.

Ha en god valgkamp Kasper Roug

Og hold dig til byrådet – her er der vel stadig en smule mulighed for demokrati.

Venligst

Bo Richardt
Kastanievej 14
4990 Sakskøbing

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles