cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Kommunen kan have de ældres blod på hænderne

Kære Guldborgsund kommune, eller for den sags skyld alle andre kommuner i det danske land. Hvordan kan det være, at vores ældre skal behandles som om, at de ikke er noget værd? Når de kommer på hospitalet, så skal de bare sendes hurtigst muligt hjem igen, for de skal jo alligevel snart dø. Når de kommer på plejehjem, eller får tildelt hjemmehjælp, så får de bare en ble på som de kan tisse i eller have afføring i, for de forstår det nok ikke alligevel – selvom de måske udemærket godt forstår hvilke situation de sidder i.
02. marts 2018 kl. 16:41 Af Emil Kjeldsmark Lemvig

Det undre mig, at vi som yngre generation skal ødelægge det system som den ældre generation har forsøgt at bygge op igennem det sidste århundrede, og dem som skal betale prisen, det er de ældre.

Jeg har igennem den seneste tid hørt utallige eksempler på, hvordan ældre borgere som har fået tildelt hjemmehjælp, kan få besøg af op imod 5 forskellige hjemmehjælpere på en dag. Misforstå mig ej, det er ikke hjemmehjælperne jeg er kritiske overfor, for jeg ved hvor uendeligt stærkt at de løber. Det er hele systemet omkring det. Jeg begriber simpelthen ikke, at man I dagens danmark ikke kan have bedre styr på hvilke medarbejdere man sender hvorhen? Hvis man fx tager udgangspunkt i et hospital, så kan man da godt finde ud af, at sende den samme sygeplejerske eller sosu-assistent hen til den samme patient igennem hele vagten. Hvorfor kan det ikke lade sig gøre i hjemmeplejen? Dette her problem er jo ikke et nyligt opstået problem, det har jo været sådan her i mange år.

Jeg tænker, at samfundsøkomisk er det da også en voldsomt dårlig investering, at sende medarbejdere forskellige steder hen hele tiden. Jo dårligere de kender borgeren, jo længere tid vil besøget tage og jo dårligere service.

Jeg tænker også, at det er en krænkelse for borgeren, hver eneste gang der kommer et nyt menneske, som skal tage bukserne af borgeren, og se denne borger være allermest sårbar.

Jeg tænker faktisk, at i sidste ende, så er det faktisk sådanne nogle forhold som kan være med til at slå ældre mennesker ihjel – og giver dem en urimelig, uretfærdig og uværdig død!

Kære ansvarlig i kommunen – er det virkelig sådan et system vi skal have i vores velfærdssamfund?

Venlig hilsen
Ergoterapeut
Emil Kjeldsmark Lemvig
Limfjordsvej 41 1TH.
2720 Vanløse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45