Annonce
Debat

Konservative anerkendelser af landbruget på Lolland

At være lodsejer og eje jord, der skal dyrkes, kræver gode evner og stor energi. På Lolland har vi landmænd, der knogler langt ud over de 37 timer, som en alm. lønmodtager gør, for at kunne passe sine marker optimalt. De gør det med glæde, for der er en stor frihed i at kunne drive sin bedrift, som man vil have det. Som parcellist bestemmer man selv, hvordan ens grund skal anlægges. Den ret har man også, som lodsejer.

Lolland har ry for at have den bedste landbrugsjord i Danmark, derfor er det oplagt, at jorden anvendes til de, afgrøder, der giver et optimalt udbytte. Ingen landmand vil på noget tidspunkt anvende flere pesticider på sin mark end nødvendigt. Det er dyrt økonomisk og tidsmæssigt, hvis man skal hen over alle sine marker p.ga. et angreb. Landbruget har ligeledes en overvåget og stram regulering.

Det kan undre konservative, at Lolland har en borgmester, der gang på gang skælder det lollandske landbrug ud, for at fylde for meget og for at dyrke konventionelt landbrug. Måske en halmboykot til fjernvarmeværkerne vil kunne få borgmesteren til at mærke, hvad det vil sige at have et landbrug, der leverer varme i bæredygtigt øjemed.

Lur mig. Landbrug på Lolland tænker i bæredygtighed, økologi og biodynamiske tingange. Omstilling kræver tålmodighed og en solid viden. Fejler man kan det have katastrofale konsekvenser. Vi kan glæde os over vores dygtige frøavlskonsulenter, frø virksomheder, forsøgsmarker og samarbejder med andre aktører. Landbruget giver grobund til de virksomheder, som forædler frø og udvikler fremtidens spisekammer, hvilket igen er arbejdspladser til vores området. Landbrugets aktører tænker på fremtiden.

Omstilling kræver en god dialog og kontakt til ens kommune, hvilket kræver, at kommunen har de nødvendige kompetencer, for at kunne understøtte omstilling og nye veje. Man skal blive hinandens ”ven” og ikke modspiller. Hvis vi vil være de bedste til udvikle og brande vores gode fødevarer, da må man gå ind i det sammen med støvlerne på og ærmerne opsmøget. Lige præcis gode rammevilkår for virksomhederne er en afgørende forudsætning for vækst, produktivitet og nye arbejdspladser. Herunder ej at forglemme vilkårene for vores frugtplantager, fiskere og gartnerier.

Lad os tale hinanden op. Gøre hinanden stærke og ikke håne det, der fylder mest på Lolland, vores smukke marker. Venstre udtrykker, at borgmesteren skal spise brød til, men de sidder jo til bords med borgmesteren og kan blot række ham brødet. Venstre bør tage et ansvar for deres situation. Med konservative stemmer i byrådet, da vil anerkendelsen over for dem, der dyrker landbrug og fødevarer få en anerkendende tilgang.

Linda Sommer

Konservative Lolland

Østervang 28

4930 Maribo

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Forsøgte at stikke af fra politiet: Forklaringen fandt de på hans bopæl

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles

Guldborgsund

Her er de udfordret af opkørte stier