cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Læretidsaftale

Overenskomsterne på det offentlige område er forhandlet på plads, men endnu en gang fik lærerne ikke en aftale, de fik en ”undersøgelseskommission”, som skal vurdere om lærernes arbejdstid har konsekvenser for undervisningen.
11. juni 2018 kl. 01:17

I SF mener vi det er ærgerligt og har konsekvenser for undervisningen, at det ikke lykkedes KL at imødekomme lærerne og i stedet sendte deres overenskomst i kommission de næste 3 år.

Så lærernes arbejdstid er stadig, som den eneste faggruppe regulært ved lov 409 – en lov folketinget vedtog i 2013, med SF i regering, en fejltagelse som SF har beklaget flere gange.

Flere danske kommuner har indgået lokale aftaler om arbejdstid for lærerne og derfor er deres arbejdstid kun delvist reguleret af lov 409.

Så ved konstitueringen af det nye Byråd i Lolland Kommune efter sidste valg, fik SF indskrevet i den politiske aftale 2018-21, at skulle parterne ikke nå frem til en aftale om lærernes arbejdstid ved overenskomstforhandlingerne 2018, skal der forhandles en lokalaftale mellem Lærerforeningen og Lolland Kommune.

SF vil selvfølgelig holde byrådet fast på, at forhandlingerne nu skal i gang, så lærerne i Lolland Kommune får en lokalaftale, med ordentlige arbejdsforhold til gavn for skolerne, eleverne og lærerne, for dermed at styrke Folkeskolen.

Vi ser frem til gode og konstruktive forhandlinger.

Venlig hilsen

Lars Christiansen
Byrådsmedlem SF
Skørringevej 8
4930 Maribo
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42