cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Løkke ramte rigtigt

Statsministeren ramte plet med sin nytårstale om Europa og verden. Verden er i opbrud. Øjebliksbilledet er at verden rokker med usikkerhed og ustabilitet til følge.
06. januar 2019 kl. 20:52 Af John Wennerwald

Det er ikke længe siden, at der var krig i Europa. For kun 73 år siden sluttede anden verdenskrig. I et dystert øjeblik kan jeg godt tænke, at kun dem som oplevede og husker rædslerne, er de eneste som virkelig bekymrer sig om verdensfreden.

Statsministeren udtrykte præcist; ”Jeg kan godt blive bekymret for, om alt det der blev sat i søen, i krigens kølvand, bliver skyllet væk igen. Ønsket om fred. Håbet om demokrati. Menneskerettighederne. Viljen til samarbejde. Internationale fællesskaber, der forpligter og beskytter. Bygget på ordentlighed. Skabt med verdenskrigene i frisk erindring.

Kan vi regne med, at den ordentlighed og den forpligtelse holder, når færre husker historien – som andet end netop historie? ”

I usikre tider skal vi samarbejde med hinanden, også selvom Trump, Putin, Kina og Brexit gør sit til at destabilisere de internationale strukturer.

Den smalle sti på vejen igennem de kommende års usikkerheder er internationalt samarbejde og et forenet, stærkt Europa.

Fred og sikkerhed er ikke en given sag.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09