cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Lokallisten Lolland siger “Nej” til lukning af Dannelunde skole

Det bliver ikke med Lokallisten Lollands stemme, at Dannelunde skole bliver lukket. Det er helt op til A og SF om de vil lukke et lokalsamfund ned og ikke arbejde for udvikling frem for afvikling.
20. maj 2019 kl. 20:22 Af Linda Sommer

Vi vil gerne arbejde for en ny plan for de mindre skoler. Det skal være en plan med fokus på bosætning og også et fokus på, at specialklasser fungerer bedre på mindre skoler. Vi vil gerne, at man ikke kun ser på pendling mod de store byer, men at pendling faktisk godt kan foregå begge veje, hvis det giver mening.

En profilering af skolerne og andre, der kunne være interessenter i skolens rammer, bør der arbejdes meget mere intenst med. Hvad er det for et DNA, der kunne tegne skolen, og hvordan bliver det implementeret, forankret og synliggjort.

I Lokallisten Lolland, da ser vi selvstændige lokale bestyrelser og en større lokal forankring, som vejen frem. Vi tror på, at medarbejdere vil prioritere det lokale langt højere end at være underlagt en ikke nærværende ledelse ”langt væk”.

Landdistrikterne fylder lige så meget i Lolland kommune, som byerne gør det. Derfor skal landdistrikterne og øerne også ses og høres.

Sommeren står for døren og turister valfarter til sommerhusområderne. Hvis vi vil gøre os attraktive i forhold til bosætning for børnefamilier, ja så siger det sige selv, at der skal være de rette forhold for at kunne fungere for en børnefamilie tilstede.

Det betaler sig at kæmpe for sit lokalområde. I andre landdistriktsområder, så som Rødby, Holeby, Fejø m.v., da har ildsjæle taget kampen op for at bevare og udvikle. Det kan virke underligt, at det skal være ildsjælenes kamp og ikke i en kommunes interesse. Vi vil arbejde for, at der samarbejdes, og at der gensidigt bliver lyttet og taget højde for hinandens interesser og muligheder.

Vi mener ikke, at argumenterne for at lukke Dannelunde skole holder. Vi vil gerne se på oplysninger om muligheder frem for afvikling. Det bliver et stort NEJ fra Lokallisten Lolland til at lukke Dannelunde skole

Leo Christensen og Linda Sommer

Lokallisten Lolland

Rosnæsvej 66

4900 Nakskov
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39