cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Lolland er som skabt til skovbørnehaver og udeskoler

Det grønne klasseværelse er rykket en tand nærmere i denne tid. Lokallisten Lolland hilser de mange kreative tanker, som vores pædagoger og lærere i denne tid ryster ud af ærmet, for at komme i hus med de restriktioner, som Covid-19 har ført med sig, meget velkomne. Vi kan simpelthen ikke takker jer nok for at holde gejsten oppe og finde gode løsninger. Den omstilling, som denne tid har ført med sig, er en god inspiration til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at implementere det grønne klasseværelse i undervisningen og dagligdagen i det hele taget. Vi har erfarne medarbejdere i skovbørnehaver, som kan videns dele ud fra de mange år, som de har haft et utal af børn igennem skoven. Dem, som i dag er voksne, hører vi sige, at skoven var en fantastisk tid, og de er taknemlige for at have fået den oplevelse med i livet. Vores naturskoler og de fagpersoner, som er tilknyttet, er oplagte at udnytte i denne tid og fremadrettet. Hvis naturen kan være med til at skabe bedre sundhed / trivsel og samtidig er balsam for sjælen, dag kan denne tid være den kobling, som vi skal tage ved lære af – helt naturligt. Vi tænker også, at vores landbrug, museer, gartnerier, frugtplantager m.v. vil være naturlige at implementere, som undervisningslokationer.
14. maj 2020 kl. 17:26 Af Linda Sommer

Folkeskolereformen har efter 4 år ikke skabt de faglige resultater, som man havde forventet. Flere fagtimer har ikke øget det faglige resultat. Trivslen er faldet, og der er faktisk ikke sket noget løft at de udfordrede elever. (Jf. rapport fra VIVE 17.01.20). Nu vel en reform tager tid at implementere og folkeskolen har ikke haft den nødvendige ro til at lande, hverken reform eller lokale nye strukturer.

I alt dette, ser vi, at børnene er taberne, hvis vi ikke tager det jordnære alvorligt. Lærerne og pædagogerne ved, hvad der giver god mening ift. det enkelte barn og den enkelte familie. Derfor er lokale bestyrelser på institutioner og skoler samt en bedre lydhørhed fra tillidsfolk nødvendig. Ikke en eneste matrikel er ens, og det bør man agere ud fra. I Lokallisten Lolland tror vi på, at børn, der får mere luft under vingerne, de opnår en bedre flyvefærdighed. Naturen er en gave, som vi kan blive bedre til at oprette undervisningsrum i. Lokallisten Lolland vil gerne implementere meget mere grøn børnehave og grønt klasseværelse i Lolland kommune.

Leo Christensen & Linda Sommer

Lokallisten Lolland

Østervang 28

4930 Maribo
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39