cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Nu skal der arbejdes

Danmark blev ved folketingsvalget den 5. juni mere rødt med et flot flertal og den blå blok blev atomiseret.
09. juni 2019 kl. 22:03 Af John Wennerwald

Venstre og Det Konservative Folkeparti fik et godt valg, mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti blev nedsablet af vælgerne. Samlet set gik det voldsomt tilbage for den blå blok.

Danskerne har valgt velfærden som valgkampen i høj grad drejede sig om. Ønsker om skattelettelser og hvordan vi kan reducere den offentlige velfærd blev afvist af vælgerne. Nu handler fremtiden om, hvordan vi kan styrke vores velfærdssamfund, så alle - både rig som fattig - kan nyde godt af fællesskabet.

Mange emner blev drøftet i valgkampen og de væsentlige var: Minimumsnormeringer i daginstitutioner, tidlig pension, styrkelse af det nære sundhedsvæsen, fuld finansiering af vores stigende alder og flere nyfødte (det demografiske træk), flere Sosuér, flere sygeplejersker og så i høj grad klimaforbedrende tiltag.

Socialdemokratiet forsøger nu at skabe et regeringsgrundlag med de partier, som vil pege på Mette Frederiksen som statsminister. Dog ikke for enhver pris, for vi skal have brudt den onde spiral, hvor rigtigt mange offentligt ansatte løber for stærkt.

Velfærdssamfundet skal have et servicetjek, når Socialdemokratiet står ved roret.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47