cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Nyhedsbrev fra Storstrøm fængsel.

Nyhedsbrev Storstrøm fængsel
30. september 2019 kl. 00:27 Af Kenneth Winther

12-timers vagter på Storstrøm… Det bliver et pænt NEJ TAK. 29/09 2019

Nu er de oppe at vende igen. 3 måneder gik der sidst, inden den mundtlige aftale om ikke at indføre 12 timers vagter blev brudt. ”Man kan spare 7,6 årsværk på Storstrøm” siger områdeledelsen. Det er så inklusive den nuværende tomme bygning vi ikke har mandskab til.

Man ved ikke, om man skal sige det ene, eller det andet derhjemme til familien... Kan jeg hente mine børn tidligt, eller skal de være i institution til kl 17… og håbe på en hjælpende hånd kan hente dem. Det er personalets familier der skal lide under, at ledelsen ikke kender ordene ”rettidig omhu”.

Forbundet og medlemmerne er kommet med det ene gode forslag efter det andet. F.eks. et fastholdelsestillæg til Storstrøm, fjernelse af SU under uddannelse samt en generel højere grundløn til fængselsbetjentene.

Senest kom en opsummering fra områdefællestillidsrepræsentant Henning Mørck. 9 punkter der er forslået tidligere. Tiltag der koster penge, men hvad gør det, når vi gang på gang får at vide, at det ikke er penge der mangler, det er hænderne... Men åbenbart ikke helt alligevel.

Flere indsatte skal dermed fremover låses inde 12 timer ad gangen. Hvilken afsoning er det at tilbyde, når man gerne vil bryste sig af, at vi er verdens bedste til at resocialisere, og få bedre mennesker ud på den anden side ? .

Tomme ord, det er hvad det er. Lige nu er det ren opbevaring, og inden længe, bliver ledsagede udgange vel også nægtet, pga. manglende personale. Det er måske det næste der kan forventes.

Hvis 12 timers vagter så skulle bruges til at frigive personaletimer. Til at dække alle de ubesatte og nedposterede vagter. Så kunne man have en lille forståelse for, hvorfor man bliver ved med at foreslå, en så voldsom indgriben, der får indflydelse på vores faglighed, jobtilfredshed og flexibilitet.

Men næ nej, vores tolkning er, at de ekstra timer skal bruges, til at åbne endnu en bygning på Storstrøm. For vi skal presse endnu flere indsatte ind på matriklen, selvom vi mangler 30 betjente pt., allerede inden vi åbner den sidste bygning.

Man tænker straks på, om det i virkeligheden er resultatkontrakter der skal opfyldes.

Hvis mandskabet ikke er til det, må man indrette belægget efter mandskabet.

Har Koncern og Områdeledelsen en opfattelse af at overarbejde er et gode ?, Det er i så fald fuldstændig fejltolket. Bevares, Storstrøm har en fin syge statistik, hvilket åbenbart er blevet den måde, vi måler tilfredshed på. Men det skyldes mere den pionerånd, der heldigvis stadig hersker på Storstrøm, samt det kollegiale sammenhold der er.

12 timers vagter vil hindre mange i at tage en ekstravagt, eller lige så mange som man gør nu, da man er længere tid væk fra familien, og det vil slide mere på den enkelte, med de mange flere timer. Dette vil koste endnu flere ubesatte vagter, eller tjenestelige ordrer.

Vi har foretaget en spørgeundersøgelse omkring flere 12 timers vagter på Storstrøm. Undersøgelsen inkluderede Værkmestre og Centralvagten. Undersøgelsen viste hvad vi fornemmede. Godt 60% mener det vil være til stor eller meget stor ulempe med flere 12 timers. Godt 18% mener det vil være fint med nogen eller flere 12 timers vagter, og 22% finder det uden betydning. Godt 10% mener de vil se familien mere, 60% mener at de vil se familien mindre og det vil have konsekvenser omkring deres børn.

Rekrutteringen af nye kolleger, som kriminalforsorgen bruger millioner på i øjeblikket, (i form af reklamekampagner), og som de har gjort i flere år, er fuldstændig spildt, hvis ikke man tilbyder bare rimelige arbejdsforhold.

Ved indførsel af 12 timers vagter, forsvinder flexibiliteten fuldstændig fra tjenesteplanen.

Mange, både unge og ældre ansøgere, værdsætter derimod den forskellighed, der er i de nuværende arbejdstider. Der er noget for alle, lige meget hvor man er i livet, børn, uden børn, familie, alene, korte dage, lange dage.

Gør jobbet eftertragtet, i stedet for at spare, og skræmme gamle kolleger og nye ansøgere væk!

Med venlig hilsen.

Tillidsmand og suppleant.

Mads Holgersen og Kenneth Winther
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06