cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Partihoppere er ugleset

Der er kraftig udluftning på Christiansborg i øjeblikket. Markante politikere skifter parti eller bliver løsgængere. I Region Sjælland er der ligeledes partihoppere, og på landsplan i det kommunalpolitiske er der allerede over 100 politikere, som har skiftet parti de seneste tre år. Det er åbenbart et vilkår i demokratiet.
07. februar 2021 kl. 22:27 Af John Wennerwald

Det rejser naturligvis debatten om, hvad der burde ske med partihopperenes mandater. Kan de tage dem med eller skal de overdrages til partiet, de går fra? Reglerne siger at mandatet er personligt, og følger derfor politikeren.

Op mod Regions- og Kommunalvalget bliver det sikkert aktuelt at forsværge, at man ikke bliver partihopper uden at nedlægge sit mandat, og lade suppleanten træde til.

Det er bare sjældent tilfældet.

Ingen politiker ønsker at forlade partiet, fordi det har store omkostninger. Når det alligevel sker, er det ofte fordi politikken, det personlige og situationen er endt et sted, hvor vejene må skilles. Den eneste løsning for at stoppe partihopperi er en ændring af loven eller at alle partier siger nej tak til partihoppere, som ønsker at blive nyt medlem. Her blegner holdningen dog ofte og dørene er vidtåbne; der er altid plads til én til.

John Wennerwald

Annonce

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59
ANNONCE