cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Poul-Henrik Pedersen går efter manden og ikke bolden - og så falder han selv i populismefælden

Uden at have en aktie i sagen om de såkaldte pool-sommerhuse, kan jeg ikke lade være med at undre mig over byrådsmedlem Poul-Henrik-Pedersens argumentation i debatindlægget "Ressourcespild og stagnation - eller vækst og udvikling" på side 2 i Folketidende 19 marts. I indlægget går Poul-Henrik-Pedersen efter personen og ikke bolden - og så falder han selv i populismefælden.
21. marts 2021 kl. 11:26 Af Christian Enemark

Poul-Henrik Pedersen klandrer venstrefløjspartierne for at foretrække "ekstremt ressourcespild", og han skyder Venstre i skoene, at de er "såkaldte liberale" inficeret af "slingrekurs-baciller". På den måde bruger han et svulstigt sprog, men tomme argumenter. Poul-Henrik Pedersen antyder, at Venstre ikke er liberale, når han skriver "såkaldte liberale", men liberalismen opstod jo netop som ønsket til frihed fra staten (læs; kommunen), så egentlig er det vel ganske liberalt, hvis man ønsker, at alle retsstatsprincipper overholdes, og at ingen kommune agerer uden om lovgivningen. Og for venstrefløjen handler sagen jo IKKE om, at de ikke går op i miljø og bæredygtighed, men derimod, at de ønsker, at de regler og den lovgivning, der foreligger, følges.

Poul-Henrik Pedersen argumenterer altså imod disse liberale principper og prioriterer vækst og udvikling over regler og lovgivning, hvilket mere minder om den argumentation kommunistpartiet bruger i Kina, end om den der bruges i Danmark. I Kina prioriteres velfærd og vækstrater netop over demokrati og retsstatsprincipper.

Poul-Henrik Pedersen antyder, at andre politikere er populister, men falder selv i populismefælden. Ifølge førende forskere i populisme er populismen blandt andet kendetegnet ved et svulstigt sprog, at man gør sig til talsmand for folket og er i opposition til eliten. Poul-Henrik Pedersen bruger netop det værdi- og følelsesladede sprog, når han omtaler Venstre som "inficeret af slingrekurs-baciller" og han gør sig til talsmand for "folket" i Guldborgsund, når han knytter "Guldborgsundlisten" sammen med "vores borgere". Han taler også imod eliten, når han beskriver Lene Hatts indlæg som "alenlange akademiske skriv". På den måde falder Poul-Henrik Pedersen selv i populismefælden.

Med ønsket om, at valgkampen vil blive præget af den gode tone, de gode argumenter og med fokus rettet mod bolden - god valgkamp til alle!

Christian Enemark

Annonce

Listrupvej 31

4800 Nykøbing F.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00
ANNONCE