cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Skanlux sommehusene på Marielyst

Lene Hatt (SF) spørger i et læserbrev i Folketidende den 8. februar 2021, hvor langt vil administrationen mon strække sig for at tilgodese Skanlux – og hvorfor? Hvor mange penge har Guldborgsund kommune mon betalt i denne sag til advokat bistand – og hvorfor?
15. februar 2021 kl. 20:24 Af Paw Hallandson

Simon Hansen (A) Skriver i et læserbrev i Folketidende den 6. februar… Her ”truer” man os politikere med, at hvis i ikke stemmer for, så kommer det til at koste en erstatning, fordi bygherren har et retskrav på at bygge.

Hvem er det der truer politikerne?

Jeg tænker personligt, at denne sag skal undersøges i alle henseender.

Der bør være mistanke om korruption og manipulation, som skal tages meget alvorligt.

Det kan være en menneskelig fejl, som mindst én person skal tage ansvar for.

Annonce

Borgmester John Brædder (G) står i spidsen for et byråd, som stemte for at bygge sommerhusene, på byrådsmødet den 16. januar 2020. (det var sag 8 og 9 på byrådsmødet)

Stemmerne fordelte sig således.

16 for. = (G) med 11 stemmer og (V) med 5 stemmer.

2 imod. = (F) 1 stemme og (Ø) med en stemme.

11 som undlader at stemme. = (A) 6 stemmer og (O) med 5 stemmer.

Annonce

Faktisk er der kun 2 i byrådet der ikke vil stemme for dette ulovlige byggeri, hvilket er skræmmende. De andre er enten for en byggetilladelse eller ønsker ikke at stemme.

Til selvsamme byrådsmøde var der en afstemning om, at skulle ændre lokalplan 19, Sydfalster, som bliver stemt ned.

13 for. = (A) 6 stemmer og (O) med 5 stemmer. (F) 1 stemme og (Ø) med en stemme.

16 imod. = (G) med 11 stemmer og (V) med 5 stemmer.

Hvis vi kigger ud fra disse stemmer i byrådet, bør der være mindst én der kan tage ansvaret for det der er givet tilladelse til.

Annonce

Det kunne være borgmesteren som står øverst i byrådet, som selv stemte for, at der kunne gives en byggetilladelse.

Det kunne være Peter Bring-Larsen som er udvalgsformand for TME udvalget, som også stemte for at der kunne gives byggetilladelse.

Bl.a. Ole K Larsen (V) nævner på byrådsmødet, at udvalgsformanden for TME udvalget (Peter Bring-Larsen, (G)) har givet positive tilbagemeldinger den 02-10-2019 i et referat af dialogmøde med Skanlux, udvalgsformanden og grundejerforeningen. Udvalgsformanden skulle nævne, at kommunen er positivt indstillet på at give byggetilladelse til sommerhuse op til 375 m2 og, at man er indstillet på at give dispensation til byggeprocenten, og ellers kan byggeriet gennemføres i forhold til gældende lokalplan.

Dette referat er læst af flere i byrådet, som der bliver benævnt på byrådsmødet, men dette er tilsyneladende ikke lagt ind i sagen til gennemlæsning og Peter Bring-Larsen (G) kender ikke til dette referat.

Hvad er konsekvensen af dette manglende referat?

Annonce

Alle i Guldborgsundlisten og alle i Venstre stemmer for en byggetilladelse, selvom der faktisk sås tvivl om dette manglende referat på byrådsmødet.

Den daværende byplanarkitekt Göran Christiansen var i oktober 2019 ansvarlig i sagen, da han skrev til sin chef, Casper Henriksen, og gjorde ham opmærksom på, at: ..byggeriet har en sådan størrelse og indvirkning på det eksisterende miljø, at det kræver udarbejdelse af en ny lokalplan. Men advarslen blev slået hen. Senere gentog han sine argumenter overfor kommunens jurist, da de spiste frokost ved samme bord i kantinen, ligesom han har givet sin mening tilkende ved interne møder om sagen.

Alligevel endte administrationen med en indstilling, der var positiv overfor projektet. Og en personalesag mod Göran Christiansen. Den har betydet, at han ikke længere arbejder i kommunen. Han blev gjort illoyal.

Direktør for teknik om miljø i Guldborgsund kommune, Christian Refstrup, vil ikke kommentere på personalesager, og siger ikke mere om sagen.

Det var John Brædders udtalelser her i avisen, der fik Göran Christiansen til at henvende sig med tippet om, at der var advaret.

Annonce

Men borgmesteren henviser til formanden for teknik, miljø og ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), i sagen. (kilde: Folketidende.dk)

Vi er igen tilbage til Peter Bring-Larsen (G), som aldrig har nævnt noget som helst, til nogen, og aldrig har modtaget noget fra Göran Christiansen, om at noget skulle være ulovligt.

Borgmester John Brædder, Peter Bring-Larsen og Christian Refstrup gør tilsyneladende alt for, at kunne give tilladelse til, at Skanlux kan bygge disse store ulovlige sommerhuse.

Hvorfor er de så ivrige overfor Skanlux?

Hvem holder hånden over hvem?

Mindst én skal tage ansvaret for denne kæmpe millionskandale i Guldborgsund.

Hvem skal det være?

Måske dette skal undersøges til bunds, af et udefrakommende advokatfirma. (ikke Advokatfirmaet Horten)

Endvidere er der en ny sag under opsejling, bare på Pimpernelvej, med et poolhus som kun er 331 m2.

Der skulle Byplanarkitekt Göran Christiansen vist have haft en helt anden rolle, som sommerhusejerne på Pimpernelvej nok kan beskrive. (kilde: Folketidende.dk)

Hvornår gider kommunen egentligt, at høre på hvad borgerne faktisk har at sige, uden at det har personlige økonomiske eller andre økonomiske interesser?

Penge er ikke alt, men det er borgerne i Guldborgsund kommune.

Med venlig hilsen

Paw Hallandson

Borgmesterkandidat Nye Borgerlige Guldborgsund

Bruntoftevej 18

4800 Nykøbing F

Tlf: 21287859
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45
ANNONCE