cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Skat, hvor skal børnene være?

Igen og igen tromler kommunen borgerne i Guldborgsund, uden at tænke på følgerne for dens borgere.
08. juni 2021 kl. 11:55 Af Paw Hallandson

I juni måned 2019 besluttede kommunalbestyrelsen i Guldborgsund, at de to skoler, Østre skole og Lindeskovskolen skulle lægges sammen. På det tidspunkt var der kun omkring 170 elever på Lindeskovskolen og der var en masse plads til at boltre sig på.

Senere i 2019 stod Simon Hansen (A) og lovede, at den nye skole bliver en tilvalgsskole, da man varslede sammenlægningen af de to skoler til børn, forældre og medarbejdere.

Han fortalte ligeledes, at man valgte at flytte hele Østre skole ud på Lindeskovskolen, fordi der netop var en MASSE plads i forhold til den gamle Østre skole som ligger mere bynært.

Der var ret mange borgere i Guldborgsund, der ikke forstod hvad det skulle til for, da den gamle Østre skole fungerede fint.

Mange børn skal nu transporteres, (ca. 1,2 km) fra den gamle Østre skole og ud til Lindeskovskolen, på en meget dårlig eller ikke eksisterende skolevej.

Annonce

Endnu engang er kommunen selvforskyldt kommet i vælten igen.

Et nyt dyrt projekt der hedder FRIHEDEN skal inddrage hele Østerbroskolens grønne område, hvor eleverne fra alle klasser til dagligt bruger området til aktiviteter, som undervisning, idræt og legeplads.

Hvis det går som forventet skal skolen kunne rumme op til 800 elever, som hver dag skal kunne komme udenfor og får deres motion og bevægelse. Bevægelse i et omfang, der svarer til gennemsnitligt 45 minutter dagligt, er et af elementerne i folkeskolereformen.

Matrikel 29dx er et skoleområde (beskrevet sidst den 14-05-2021), som bruges til skolens aktiviteter.

Man vidste åbenbart ikke i 2018, at man søgte Realdania om fondsmidler til et ”uudnyttet” område, selvom det er på matriklen 29dx hvor skolen har sine aktiviteter.

Annonce

Hvem mon der har glemt at undersøge disse ting inden der bruges en masse penge på at søge fonde, projektere og udvikle dette i forvejen forfejlet projekt, som ”Friheden” er.

Hvis man vil undgå det må man lytte og FØLGE, hvad skolens ledelse, medarbejdere, børn, forældre og naboer har at sige. Det er dem der skal leve der hver dag med de katastrofale beslutninger kommunen laver endnu engang.

Skat, hvor skal børnene være?

Hvor gik det galt, da man valgte at sammenlægge skolerne og ikke kendte til, at der året før var søgt om at lave skolens udeområde om til et nyt fritidsområde, som ikke kan rumme skolens elever.

Vil tro at dette projekt kun bliver endnu dyrere, da der må forelægge forkerte oplysninger om ansøgning af Realdanias midler til et ”uudnyttet” område, når det faktisk er et område der bliver flittigt brugt som skoleområde hver dag.

Annonce

Er det et falsk grundlag at ansøge på?

Hvis det er et falsk grundlag, skal kommunen være klar til at sige nej tak til pengene fra Realdania.

Gør kommunen noget ulovligt?

Ender det med, at Guldborgsunds borgere igen bliver ført bag lyset og kommer til at hænge på regningen for vanvittige projekter, fordi de forkerte mennesker sidder og beslutter disse ting?

Brug hellere tid og penge på at sikre alle de nye børn, medarbejdere og naboer på Østrebroskolen får en sikker og funktionel skolevej, da presset på Gedservej må blive enormt fra første skoledag i det kommende nye skoleår, når der ikke er noget der hedder Østre skole mere.

Annonce

Husk! Penge og magt er ikke alt, men det er borgerne i Guldborgsund.

Mvh

Paw Hallandson

Borgmesterkandidat for Nye Borgerlig Guldborgsund

Bruntoftevej 18

Annonce

4800 Nykøbing F

Mob 21287859
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56
ANNONCE