Annonce
Debat

Snigmord på offentlig transport og pendlere

Snigmord på offentlig transport og pendlere

Som togpendler har vi længe vidst, at 2019 bød på et halvt års indstilling af togdriften på sydbanen – med følgende besvær og lange transporttider til følge. Men at hele køreplanen for 2019 betyder generelle rejsetidsforringelser, var et ubehageligt og lumsk drag over nakken.

Med de nye køreplaner for tog og bus som trådte i kraft 9. december 2018 har vi fået længere transporttider generelt – og dårligere koordinering med lokalbusser.

Jeg pendler dagligt mellem Ringsted og Stubbekøbing. Togturen Nørre Alslev og Ringsted er for 2019 - i perioden uden for banearbejdet - blevet forlænget 6 til 9 minutter, afhængig af afgang.

Samtidig er koordineringen med bussen Nørre Alslev – Stubbekøbing blevet forringet. Det drejer sig om linie 736, som netop har undgået regionens besparelse. Denne rute har nu kun én afgang som passer med toget – nemlig om morgenen kl. 6.03 fra Stubbekøbing havn. Om eftermiddagen skal man på Nørre Alslev station vente mellem 38 og 53 minutter på at kunne køre de 17 minutter til Stubbekøbing. I 2018 var ventetiden 34 minutter ved ankomst med timedriftstoget – og kun 6 minutter ved ankomst med en af de 2 myldretidstog. Med 2019 planen ankommer myldretidstoget til Nørre Alslev 7 minutter efter at bussen er kørt. Og så må man vente 53 minutter på den næste.

Linie 736 Stubbekøbing – Nørre Alslev har netop undgået regionens besparelser – men med de ændrede tider er der nu færre tog, der er koordineret med bussen. Så passagerantallet vil falde. Hvilket giver et godt argument for også at nedlægge denne rute ved næste besparelsesrunde...

Det tager ca. en uge med uhensigtsmæssige tog og bus-tider, før pendlerne opgiver. Men det tager flere år før pendlerne tør tro på - og planlægge efter - hensigtsmæssige forbindelser. Denne erfaring er baseret på tidligere års ændringer på ruten Stubbekøbing – Nørre Alslev. Når pendler opgiver den offentlige transport, kan det betyde indkøb af bil - hvis det er en mulighed - manglende sikring af arbejdsmuligheder, opgivelse af området som bosætning – og ingen tilflytning.

Som salt i såret har DSB i bladet ”På sporet” præsenteret den nye køreplan for Næstved, Vordingborg og Nykøbing F således: ”Flere hurtigtog uden for myldretiden og i særdeleshed lørdag-søndag, hvor kunderne får syv afgange mere end i dag” Hvad I alverden skal Lolland-Falster bruge det til? Vi kan komme hurtig rundt i vores fritid. Men hvem har råd til det, når vi har forringet transportmuligheder i hverdagen, hvor vi skal opretholde en indtægt samt tage ansvar for en familie og vores lokalsamfund?

Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd