cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Snot for sig og skæg for sig

Blev loven overholdt? Det handler sagen om.
24. maj 2020 kl. 22:47 Af John Wennerwald

Instrukskommissionen arbejder i øjeblikket for at finde ud af, om loven blev overholdt i forbindelse med håndtering af konkrete sager om indkvartering af gifte eller samlevende asylansøgere, hvoraf den ene var mindreårig.

Sagen handler om, at den tidligere Minister for Udlændinge og Integration Inger Støjberg iværksatte en instruks om at enkelte ægtepar, som bor på danske asylcentre, ikke måtte bo sammen. Ifølge loven kræver sådan adskillelse mellem ægtepar, en individuel vurdering og at de berørte skal have mulighed for partshøring.

I marts 2017 vurderede Folketingets Ombudsmand, at instruksen om at skille ægtepar fra hinanden var ulovlig. Instruksen var ulovlig, fordi den ikke beskrev, at adskillelsen skulle ske efter en individuel vurdering.

I forsøget på at sløre ulovligheden, løj Inger Støjberg for Folketingets politikere og hun tilbageholdte oplysninger for Folketinget. Situationen er så alvorlig, at uanset hvilken konklusion kommissionen kommer frem til, så har Inger Støjberg talt usandt til Folketinget.

Tilbage i 2017 var der også debat om situationen om Inger Støjbergs instruks. Dengang ville Dansk Folkeparti og regeringen ikke stoppe Inger Støjberg.

Forhåbentlig får vi nu klarlagt sagens ulovligheder.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02