cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Solidaritet når regningen kommer

Danskerne lever i høj grad op til anbefalingerne om at passe på sig selv og ”holde afstand”. Solidariteten og omsorgen for hinanden er til at føle. Både hos høj og lav. Det er dejligt og det redder liv.
29. marts 2020 kl. 20:35 Af John Wennerwald

Samfundet sørger for, at så få som muligt bliver syge, så sygehusene kan følge med. Virksomhederne bliver hjulpet, så færrest muligt bliver fyret.

Prisen for nedlukningen af Danmark er samtidig enorm. Indtil videre er næsten 50.000 meldt sig arbejdsløse. Aktiefald på børserne. Konkurser, lukkede butikker, tomme arbejdspladser, et haltende boligmarked og lignende koster penge. Mange penge. Danmark kommer ikke til at ligne sig selv lige med det samme. Der er en regning, som skal betales.

Allerede nu er der mange forslag på, hvordan regningen skal betales. Nogen foreslår lettelser af skatter og afgifter, fremrykning af offentlige anlægsarbejder, momsfritagelse for restauranter, forøgelse af håndværkerfradraget mv. Andre foreslår, at Staten skal betale, når sundhedsvæsenet, plejesektoren og resten af den offentlige sektor skal indhente det, de ikke har nået, mens Coronaen rasede.

Det er godt med mange ideer, men når regningen kommer efter pandemien, skal vi stadig løfte i flok og udvise solidaritet med fællesskabet.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09