cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Spar ikke på erhvervsskolerne

Der bliver stadig færre penge pr. elev på erhvervsskolerne - på trods af løfter om det modsatte.
18. november 2018 kl. 21:36 Af John Wennerwald

Det var god musik, da regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at stoppe de årlige to-procents besparelser på erhvervsuddannelserne. Ifølge tal fra Undervisningsministeriet får erhvervsuddannelserne alligevel 3.500 kroner mindre per elev næste år. Årsagen er at regeringen nedlægger en tilskudspulje til erhvervsskolerne på 173 millioner kroner om året.

Danmark har brug for, at der bliver uddannet flere faglærte, og det forudsætter, at der er kvalitet i undervisningen, så virksomhederne kan samarbejde med erhvervsskolerne.

De seneste års besparelser på skolerne, har gjort det svært for erhvervsskolerne at tiltrække og fastholde de dygtigste undervisere, og samtidig investere i tidssvarende udstyr.

Uddannelse er hvad vi skal leve af, og med en uddannelse følger lavere ledighedsrisiko og højere løn. Det kan på alle måder betale sig at uddanne vores unge mennesker.

Hvis vi skal i mål med at 25 pct. af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, og sikre grundlaget for fremtidens produktion i Danmark, er det ikke klogt at spare på erhvervsskolerne.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45