cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Specialinstitutioner og Sundhedsreform

Det blæser i vinden, hvad der skal ske med de højtspecialiserede institutioner for handicappede borgere, som i dag hører under regionerne.
24. februar 2019 kl. 22:21 Af John Wennerwald

Indtil videre har meldingerne været, at kommunerne skal overtage driften af de specialiserede

socialinstitutioner.

Erfaringerne fra kommunalreformen i 2007, taler dog imod at kommunerne skal drive institutionerne. En del specialtilbud lukkede og flere institutioner kunne ikke opretholde den høje specialisering, fordi kommunerne af økonomiske årsager afbrød samarbejdet og behandlede borgerne i eget kommunalt regi.

Uanset hvad der sker med Lars Løkkes reform af sundhedsvæsenet, er det vigtigt, at der bliver udarbejdet en national plan. En plan som det kendes fra sundhedsområdet, der fastlægger niveauet for indsatsen – ikke kun for de regionale institutioner, men også for de kommunale og private tilbud.

Det er nødvendigt med en national plan for at sikre, at specialiseringen og tilbuddene fastholdes til gavn for denne meget sårbare gruppe af handicappede.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24