cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Støtter DF og René Christensen Femern-forbindelsen?

I den sidste uges tid har vi i diverse medier kunne følge, hvordan Dansk Folkeparti begynder at vakle i deres støtte til Femern-projektet og derved skaber en helt unødvendig tvivl om projektets gennemførelse – et projekt som er af afgørende betydning for udviklingen af hele vores region, hvor København, Malmø og Hamborg knyttes tættere sammen, og hvor vores lokalområde i helt særlig grad vil opleve et løft, da der alene på tunnelfabrikken i Rødbyhavn skabes 4.000 arbejdspladser samt et tilsvarende antal jobs hos underleverandører, hvilket vil betyde et kæmpe udviklingspontentiale for vores lokale firmaer. I en situation, hvor Tyskland er i gang med en høringsfase, er det helt afgørende, at de ikke oplever en unødvendig tvivl fra dansk side.
12. februar 2016 kl. 20:10 Af Ole K. Larsen

En af fordelene ved at vi som parti er repræsenteret både i Folketinget og i regeringen er jo, at vi har let ved at indgå i en dialog med vores landspolitikere og ministre. Jeg kontaktede derfor vores transportordfører Kristian Pihl Lorentzen for at få bekræftet, at vi i Venstre stadig stå 100 % bag Femernprojektet. Han bekræftede, at vi naturligvis står ved den politiske aftale om Femern-forbindelsen, som blev indgået af et meget bredt flertal i Folketinget og herunder også Dansk Folkeparti. Han påpegede også, at ministeren har igangsat en grundig gennemgang af hele økonomien i projektet, hvilket er helt nødvendigt i et anlægsarbejdet af denne størrelse og et udtryk for rettidigt omhu.

Det var med stor tilfredshed, at jeg d. 9/2 her i Folketidende kunne læse, at vores lokale folketingsmedlem Marcus Knuth (V) understregede Venstres og regeringens opbakning til projektet. I samme forbindelse var det meget positiv at læse, at formanden for Folketingets transportudvalg Lennart Damsbo-Andersen (S) også var tydelig i sin støtte til projektet, hvor eneste usikkerhedsmoment i hans øjne er, hvornår projektet kan stå færdigt.

Når to af vores lokale folketingsmedlemmer så tydeligt bakker op om dette vigtige projekt, der vil løfte hele vores lokalområde, kan det undre, hvorfor vi intet hører fra René Christensen (DF), når hans parti er medvirkende til at skabe tvivl om projektet? Et anlægsprojekt af denne størrelse kan kun gennemføres med bred politisk opbakning herunder naturligvis Folketingets 3 største partier. Jeg vil derfor opfordre René Christensen til både internt i DFs folketingsgruppe og ikke mindst i medierne at udtrykke sin støtte til projektet og i samarbejde med Marcus Knuth (V) og Lennart Damsbo-Andersen (A) at sikre en bred politisk opbakning til projektets gennemførelse.

Med venlig hilsen

Ole K. Larsen

Annonce

Næstformand Venstre Guldborgsund

Drosselvej 6

4880 Nysted
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34
ANNONCE