cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Styrk opsporing af mistrivsel hos småbørn

Socialstyrelsen har sendt materiale ud, hvor de tilbyder rådgivning til kommuner, der vil styrke den tidlige opsporing og reaktion på mistrivsel hos børn i sundhedspleje og dagtilbud.
08. oktober 2020 kl. 20:16 Af Linda Sommer

Tidlig indsats står højt på den konservative dagsorden. Det gør den, fordi børn har krav på voksnes beskyttelse. Tidlig indsat giver færre bekymringer på den lange bane og en mindre økonomisk udskrivning. Nu er der mulighed for at få faglig rådgivning/sparring og bevågenhed på området.

Det kommunerne vil kunne få er:

* Øget indsigt i egen praksis vedr. tidlig opsporing og reaktion på mistrivsel hos 0-6-årige børn.

* Viden om centrale elementer og konkrete faglige redskaber, der kan styrke tidlig opsporing i sundhedspleje og dagtilbud.

* Fokus på, hvordan faglige og pædagogiske ledere i sundhedspleje og dagtilbud kan understøtte en god faglig praksis på området.

* Støtte til formalisering af handlespor, herunder underretninger og tværfagligt samarbejde vedr. tidlig opsporing i sundhedspleje og dagtilbud.

Vi har i dag oplevet et flertal af byrådet ved Lolland kommune vedtage et budget, hvor der er kommet endnu mere fokus på at inddrage frivillige. Konservative finder det godt med frivillige, men fagligheden og ansvaret for at løfte opgaver, der kræver lige præcis faglig indsigt i menneskers velbefindende, må ikke afhænge af frivillige kræfter. Den forpligtigelse kan ikke deponeres hos frivillige.

Vi vil gerne opfordre Lolland kommune til at indsende en ansøgning til et rådgivningsforløb for at styrke opsporing af mistrivsel hos småbørn.

Linda Sommer

Konservative Lolland

Østervang 28

4930 Maribo
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46