cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Svar til Rene Christensen

Jeg synes oprigtigt det er så fint, at du nu kalder på en pause ift., etablering af solceller i kommunen. Ja, du har været for sent ude, ift. byrådsmødet. Men er det helt forbigået din opmærksomhed, at du også er alt for sent ude ift. energipolitikken i kommunen/landet??
17. august 2021 kl. 23:58 Af Lars Rasmussen

Så langt så godt…. Men det her har i jo kendt til de sidste 10 år. I har også vidst, at man nu producere på markedsvilkår, via private lejere af jordlodder, og dermed er det ”det vilde vesten, så længe kommunerne siger ja. Det gør de, så de kan kalde sig ”grønne”. Så snakker vi ikke så meget om, at vi eksporterer energien, med et stort tab til følge, til Lumsås og Fredericia. Fordi vi vil jo være en ”grøn kommune”

Tænk sig, at vi med byrådets billigelse, eksportere energi fra Væggerløse til Lundbeck i Lumsås (Nordsjælland) så Guldborgsund kommune kan kalde sig ”grønne”, udelukkende fordi smarte private aktører på markedet øjner mammon.

Her skal man lige huske på, at Lundbeck i Lumsås ikke har en eneste solcelle på deres egen matrikel. Men de kalder sig grønne på vores bekostning, for der er ikke en eneste solcelle, på deres 131 hektar. Nej de har lavet kontrakter på anlæg rundt i landet, på hele 160 MW…. Det planlagte anlæg i Grænge er på ca. 185 MW, og dækker ca. 183 hektar.

Er det ikke ved at ved at være tid til at definere, hvad grøn energipolitik egentlig er??

Det er lige nu, at det kalder på en forklaring på det at være ”grøn” ift. elproduktion. Det er nu man skal tage stilling til ideologien i, at vi hernede skal producere energi, til Nordsjælland, og Fredericia.

Annonce

Det er nu man skal indse, at de våde Power to-x drømme ligger alt for langt ude i fremtiden. Når vi skriver 2030, er der ikke et eneste anlæg i kongeriget, der er klar til stor skala. Det er heller ikke om 10 år, at elbiler er ”hver mands eje”. Byens elnet i villakvartererne i Nykøbing F. er simpelthen ikke klar til det.

Lad os nu lade være med at producere ”grøn” energi, der ikke er grøn alligevel, og som bestemt ikke gavner os. Lad os producere energien, der hvor det største behov er.

Der er jo heller ikke noget grønt i, at køre til Nordsjælland, for at tanke billig diesel.

Du efterspørger en ”pause på et par måneder”. Hvad skulle det hjælpe? Det her er da landspolitik der skal ændres, og ikke de enkelte kommuners higen efter ”grøn løkke”. Problemet ligger jo i, at kommunerne kappes om at være grønnest med solceller. Det eneste det kræver, er en lodsejer der vil udleje, en pengestærk lejer og kommunens velsignelse…. Så er vi grønne!!!

Hvis du læser diverse indsigelser, vil du få et lidt større kendskab til sagens kerne.

Annonce

Det er dog lidt påfaldende, med din ”interesse” for den slags nu. For når man lige gennemgår de byrådsmøder, hvor de andre anlæg var på tale, så var der da ikke de store kvaler.

Er det November der presser sig på, eller er det noget man kan regne med denne gang??

Lars Rasmussen
Grænge Skovvej 114
4891 Toreby L
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47
ANNONCE