cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Svaret blæser i vinden

I onsdagens avis (27-05-20) er der et særdeles velskrevet og tankevækkende indlæg om Vennerslund Møllerne.Det er en fornøjelse at læse om det mere eller mindre hovedløse indlæg af Brian Leire d. 22-05-20, som på en meget sober og saglig måde bliver sat på plads.
27. maj 2020 kl. 19:04 Af Bjørn Boeskov

At vindkraftudviklingen kører frem i fuldt fart i Danmark er der ingen tvivl om. Ej heller at det er på havet det sker. Enorme projekter er under planlægning kombineret med en udnyttelse af el-energien til energiformer der kan lagres. der er netop et kærnepunkt i den kommende udbygning. I øjeblikket produceres der mere vindenergi end der kan udnyttes, det er derfor svært at se det betimelige i en fortsat udbygning som mere eller mindre går til spilde. Hvordan kan det forklares?

Svaret er ret enkelt, udbygningen foregår for afgifts- og skatteindrevne midler som sikrer projektmagerne og jordbesiddere der lægger jord til,et meget givtigt og sikkert afkast.

Det bør nu være fortid. Produktionsprisen på el i de meget store og rationelle havmølleparker er nu konkurrencedygtig, og det er da også her den reelle udvikling foregår. Der er derfor ingen gode argumenter for en fortsat spredt opsætning på land mere. Lolland-Falster har forlængst opfyldt sin kvote for opstilling af møller som har generet mange mennesker, nu til ingen verdens nytte. At Guldborgsund Byråd før sidste valg afstod fra yderlige udbygning med henvisning til i den skønne natur og omsorg for sine borgere, er tilsyneladende gået i glemmebogen. Man aner vindmølleindustriens i særklasse stærke lobbyorganisation i baggrunden, spørg som guldborgsundborger ind til dine lokale byrådsmedlemmer, hvad der har fået dem til at foretage en kovending. Måske et spændende tema for det næste byrådsvalg!

Det bør ikke være svært at se, at de store industrianlæg som vindmøller i dag er hører til på havet. Lad det også blive svaret ved det kommende byrådsmøde.

Bjørn Boeskov

Knuthenlundvej 5

4952 Stokkemarke
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02