cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Tid til at tage stilling

Giv livet videre med organdonation, som mange danskere har taget stilling til.
15. april 2018 kl. 22:16 Af John Wennerwald

Hver femte dansker har taget stilling, viser de nyeste tal, der er indhentet i januar 2018 af Dansk Center for Organdonation. Behovet for organer er stort og der er derfor brug for at flere danskere tager stilling til, om de vil være organdonorer.

Behovet er faktisk så stort, at der desværre eksisterer et sort marked for organer, hvor fattige sælger et organ, som for eksempel en nyre for at tjene penge. Kina, Pakistan, Egypten, Columbia og Filippinerne er de steder i verden, hvor det sorte marked for organhandel er størst.

Organdonation kan betyde liv eller død for de mennesker, der står på venteliste for at få et organ og potentielt kan én død organdonor hjælpe mere end 50 andre til et bedre helbred.

Undersøgelser viser, at flere er villige til at være organdonorer, end der er tilmeldte i Donorregisteret. Så måske er tiden snart moden til, at vi automatisk indskrives i Donorregistret, så vi aktivt skal framelde os.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42