cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Til byrådet vedr. beslutning om skolesammenlægning

Kære byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.
19. juni 2019 kl. 16:53 Af Lotte Hinrichsen Larsø

Der er rigtig mange meninger i denne sag, som I desværre har grebet helt, helt forkert an.

Resultatet af en evt. godkendelse af forslaget om at lave en ny storskole på Lindeskovskolens matrikel VIL blive katastrofalt for Østerbro som bydel.

Alle kan regne ud, at dette udelukkende handler om penge.

Det skriger til himlen, at salget af Østre Skoles bygninger for en betragtelig sum har været omdrejningspunktet for sammenlægningen hele tiden. Det er klart for enhver, at I har startet ud med at lægge op til, at den nye skole skulle deles på 2 matrikler for at lokke os til at sige, at vi vil have den samlet på én. Og vi gik lige i fælden. Så siger I "Værsgo, I får hvad i gerne vil have, men vi bestemmer lokationen", og nu sidder vi så i saksen.

Tryk avler i dén grad modtryk, og hvis I med magt forsøger at tvinge os til noget, som vi aldrig nogensinde kan få ejerskab over, så løber hele jeres forkromede plan ud i sandet, for vi VIL tage vores børn væk fra den nye Lindeskovskole.

Mange er allerede på vej tilbage til deres distriktsskoler, og MANGE flere vil følge, når jeres plan bliver rullet ud i 2020. Der skal ikke være mange sten på vejen, før VI tager konsekvensen af JERES beslutning og flytter vores børn. Eller flytter hele familien, hvis det kommer til dét. Og her taler jeg ikke om privatskoler, men om vores andre folkeskoler her i Nykøbing, som vil blive tvunget til at udvide, idet de allerede stort set er fyldt op.

Tro ikke ét sekund, at vi vil tøve med dette.

Det kommer på sigt til at udvande hele Østerbro som en rullende snebold af dimensioner, og I har selv valgt at skubbe os ud over kanten.

Dette ragnarok kan I da ikke for alvor, med god samvittighed og med hånden på hjertet, være interesserede i at sætte i gang...?

I kommer ikke i mål uden forældrenes opbakning.

Vi vil gerne samarbejde, men I bliver nødt til at tage os alvorligt og finde en løsning, så vi kan gå frivilligt med på vognen i stedet for at binde os til den og trække os bagefter, for dét løser ingenting.

Tværtimod får I ca. 500 forældrepar, der vil stå med korslagte arme og se på at al trivsel og dermed faglighed kuldsejler, for det er jo jer, der har sagt at "vi tror, det kan blive rigtig godt". Så det er klart, at forældrene vil forvente, at I følger op og ikke mindst handler på det, når det hele brænder på, og gode råd er virkelig, virkelig dyre. Vi har ikke bedt om det her.

Så træk nu lige vejret og lad os starte helt forfra, hvor vi forældre bliver taget alvorligt og med på råd, og hvor beslutningsprocessen bliver åben og gennemsigtig, i stedet for dette forhastede og fordækte hemmelighedskræmmeri, som har forgiftet hele forløbet, og nu vil ende ud i en magtdemonstration fra jeres side.

Er det virkelig sådan I ønsker, at borgerne i Guldborgsund Kommune skal se på jer som byråd?

Hvis ikke, så stem imod forslaget ved byrådsmødet i morgen aften d. 20.06.2019!

Venlig hilsen

Lotte Hinrichsen Larsø

Godthåbsvej 16

4800 Nykøbing Falster
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34