cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Til dig, der kørte min kat ned på Stangerupvej.

Fredag den 2. november kommer jeg hjem klokken ca. 13 og finder min lille sorthvide kat Tilde liggende på Stangerupvej lige ud for nr. 11. Hun ligger på siden næsten midt på vejen og umiddelbart er der ingen synlige skader på hende. Da jeg løfter hende op, drypper der en smule blod ud af hendes næse og hendes lille krop er stadig helt varm. Til dig, som kørte min kat ned, hvordan kan du bare køre videre?
09. november 2018 kl. 15:57 Af Helene Wiingaard

Jeg er helt med på, at når en kat lever det frie liv, som Tilde godt kunne lide, når det var godt vejr, så er der altid en risiko for, at sådan noget her sker. Men at efterlade et dyr man netop har påkørt midt på vejen, det er bare ikke i orden. Hvad nu hvis du ikke dræbte hende på stedet, for uden synlige skader, har du ikke kunne vurdere, om hun var død eller levende, da du bare kørte videre. Det kan du simpelthen ikke være bekendt! Du burde skamme dig!

For jeg håber da, at du trods alt har lagt mærke til, at du kørte min kat ned lige der i svinget på Stangerupvej ud for nr. 11, og at du ikke var travlt optaget af andre ting så som din sikkert livsvigtige telefon. Eller måske er du bare som så mange af dine medtrafikanter, som kører forbi derude på Stangerupvej, ræset af sted med (alt) for høj fart uden at se til hverken højre eller venstre.

For flere år siden mistede jeg en anden kat, som ligeledes var blevet påkørt og efterladt ved højlys dag på nogenlunde samme sted som Tilde. Ville det i det mindste ikke være pænt og ansvarsfuldt, hvis man stod ud af sin bil, når nu uheldet er ude, for at tjekke, om katten nu også var død og så lagde den ind i indkørslen eller bare i rabatten langs med haven. Det kunne også have været et barns kat, men lige meget hvor ung eller gammel man er, så er det aldrig sjovt, at komme hjem og finde sin døde kat på vejen, og det er vel indlysende for enhver, at det bestemt ikke bliver nemmere, hvis katten også er kørt i stumper og stykker af en traktor, en lastbil eller af de andre biler.

Jeg håber heller ikke, at du havde børn med i bilen, da du påkørte min kat, for denne dag lærte du dem så, at det er helt i orden bare at køre videre og overlade et måske såret og hjælpeløst dyr til sin egen skæbne. Hvad blev der af, at lære eventuelle børn om ansvar og respekt for andre menneskers dyr generelt og alle levende væsener i særdeleshed?

Så til dig, der kører andre menneskers katte ned, kunne du ikke finde bare en lille smule anstændighed frem, når ulykken er indtruffet i stedet for bare at køre videre og lade som om ingenting er sket. For det er jo sket! Det kan godt være, at det bare er en tilfældig og ligegyldig kat for dig, og dem er der jo nok af herude på landet, men for mig var Tilde ikke bare en ligegyldig kat, men en ven, et familiemedlem, der havde et navn og ikke mindst et lille liv med sin helt egen søde og sjove personlighed. Derfor fortjente Tilde også mere end bare at blive efterladt som affald og måske hårdt kvæstet der i svinget på Stangerupvej en smuk dag i begyndelsen af november.

Helene Wiingaard

Stangerupvej 11

4850 Stubbekøbing
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42