Annonce
Debat

Til dig, der kørte min kat ned på Stangerupvej.

Fredag den 2. november kommer jeg hjem klokken ca. 13 og finder min lille sorthvide kat Tilde liggende på Stangerupvej lige ud for nr. 11. Hun ligger på siden næsten midt på vejen og umiddelbart er der ingen synlige skader på hende. Da jeg løfter hende op, drypper der en smule blod ud af hendes næse og hendes lille krop er stadig helt varm. Til dig, som kørte min kat ned, hvordan kan du bare køre videre?

Jeg er helt med på, at når en kat lever det frie liv, som Tilde godt kunne lide, når det var godt vejr, så er der altid en risiko for, at sådan noget her sker. Men at efterlade et dyr man netop har påkørt midt på vejen, det er bare ikke i orden. Hvad nu hvis du ikke dræbte hende på stedet, for uden synlige skader, har du ikke kunne vurdere, om hun var død eller levende, da du bare kørte videre. Det kan du simpelthen ikke være bekendt! Du burde skamme dig!

For jeg håber da, at du trods alt har lagt mærke til, at du kørte min kat ned lige der i svinget på Stangerupvej ud for nr. 11, og at du ikke var travlt optaget af andre ting så som din sikkert livsvigtige telefon. Eller måske er du bare som så mange af dine medtrafikanter, som kører forbi derude på Stangerupvej, ræset af sted med (alt) for høj fart uden at se til hverken højre eller venstre.

For flere år siden mistede jeg en anden kat, som ligeledes var blevet påkørt og efterladt ved højlys dag på nogenlunde samme sted som Tilde. Ville det i det mindste ikke være pænt og ansvarsfuldt, hvis man stod ud af sin bil, når nu uheldet er ude, for at tjekke, om katten nu også var død og så lagde den ind i indkørslen eller bare i rabatten langs med haven. Det kunne også have været et barns kat, men lige meget hvor ung eller gammel man er, så er det aldrig sjovt, at komme hjem og finde sin døde kat på vejen, og det er vel indlysende for enhver, at det bestemt ikke bliver nemmere, hvis katten også er kørt i stumper og stykker af en traktor, en lastbil eller af de andre biler.

Jeg håber heller ikke, at du havde børn med i bilen, da du påkørte min kat, for denne dag lærte du dem så, at det er helt i orden bare at køre videre og overlade et måske såret og hjælpeløst dyr til sin egen skæbne. Hvad blev der af, at lære eventuelle børn om ansvar og respekt for andre menneskers dyr generelt og alle levende væsener i særdeleshed?

Så til dig, der kører andre menneskers katte ned, kunne du ikke finde bare en lille smule anstændighed frem, når ulykken er indtruffet i stedet for bare at køre videre og lade som om ingenting er sket. For det er jo sket! Det kan godt være, at det bare er en tilfældig og ligegyldig kat for dig, og dem er der jo nok af herude på landet, men for mig var Tilde ikke bare en ligegyldig kat, men en ven, et familiemedlem, der havde et navn og ikke mindst et lille liv med sin helt egen søde og sjove personlighed. Derfor fortjente Tilde også mere end bare at blive efterladt som affald og måske hårdt kvæstet der i svinget på Stangerupvej en smuk dag i begyndelsen af november.

Helene Wiingaard

Stangerupvej 11

4850 Stubbekøbing

Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem