cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Turister til Fuglsang?

Fuglsang er ubetinget én af de største attraktioner på Lolland, og hvem er ikke interesseret i at lokke turister og tilflyttere til området?
27. marts 2019 kl. 19:50 Af Annette Rosenmunthe

Parken er ligeledes skøn, omend den savner en kærlig hånd til at fjerne de mange nedfaldne grene og et væltet træ på stierne. Haveskoven, Askelunden, er derimod en skændsel! Mon ikke Bodil Neergaard og de mange berømtheder, der engang besøgte Fuglsang, ville vende sig i deres grave?

Der er brugt mange ressourcer på skiltning på træerne og bord og bænke, men stierne er komplet ufremkommelige af væltede træer. I det hele taget ligner denne lille haveskov mest en losseplads af grenaffald og træer, der ligger hulter til bulter. Utvivlsomt godt for biodiversiteten, men var det ikke passende at tage lidt hensyn til æstetikken og fremkommeligheden på denne lokalitet - al den stund, at man kan tilgodese biodiversiteten i det tilstødende store skovområde?

Ved stien fra Askelunden til det højt besungne naturområde, Skejten, læser man på et skilt, at det er på eget ansvar, at man begiver sig ud på den, og jo tak - forståeligt nok, for den er på det nærmeste livsfarlig. På det første stykke risikerer man at synke i pløre og komøg til op over støvlekanten, og stien langs vandet, som der er ofret meget store ressourcer på med mange broer, er efterhånden skjult i siv og vildnis, og broerne delvist bortrådnede.

Den anden adgangsvej til Skejten ad markvejen indbyder bestemt heller ikke til udflugter. De fleste vover sig ikke derned, hvor der ikke er gjort meget for at afmærke en rimelig adgangsvej til vandet, og hvor køerne i sæsonen forvandler det hele til et ufremkommeligt, stinkende ælte.

Lidt færre køer, skiltning og afmærkning og opretning af en væltet bro samt et par læs stabilgrus ville her gøre underværker, hvis man troværdigt vil promovere en helhedsoplevelse for de besøgende.

Annette Rosenmunthe
Fjordvej 23
4880 Nysted
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31