cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Ulovlighed efterfølges

Ministeren for udlændinge og integration Inger Støjberg brød loven i marts 2017.
16. juni 2019 kl. 21:49 Af John Wennerwald

Allerede dengang forsøgte Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Alternativet at få undersøgt sagen, men det blev blokeret af Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti.

Nu vil de røde partier, som et led i regeringsforhandlingerne, have undersøgt sagen en gang for alle - også hvis det skulle ende med en rigsretssag for Inger Støjberg.

Sagen handler om, at Inger Støjberg iværksatte en instruks om at enkelte ægtepar, som bor på vores asylcentre, ikke måtte bo sammen. Ifølge loven kræver sådan adskillelse mellem ægtepar, en individuel vurdering og at de berørte skal have mulighed for partshøring.

Folketingets Ombudsmand har i marts 2017 kendt instruksen om at skille ægtepar fra hinanden, for ulovlig. Den var ulovlig, fordi den ikke beskrev, at adskillelsen skulle ske efter en individuel vurdering. Fredag den 23. juni 2017 indrømmede Inger Støjberg en anden ulovlighed nemlig, at forvaltningslovens § 19 var brudt, fordi der ikke skete partshøring inden den administrative afgørelse.

I forsøget på at sløre ulovligheden, løj Inger Støjberg for Folketingets politikere og hun tilbageholdte oplysninger for Folketinget.

På flere punkter ligner sagen desværre Tamilsagen og det er helt på sin plads at få placeret et ansvar.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36