cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Usandheder om omskæring af drenge

22. juli skrev by- og regionsrådsmedlem John Wennerwald i Folketidende om sin holdning til drengeomskæring. Det er helt legitimt, at John Wennerwald ikke bryder sig om denne praksis, men det er slet ikke i orden at sprede usandheder om en praksis, der deles af en tredjedel af verdens befolkning.
19. august 2018 kl. 20:31 Af CircumInfo

John Wennerwalds påstande om, at ikke-medicinsk drengeomskæring fører til reduceret følsomhed og et forringet sexliv, er det pure opspind. Al seriøs forskning på området viser, at der ikke er forskel på uomskårne og ikke-medicinsk omskårne mænds seksuelle sundhed og oplevelse af sex. Når John Wennerwald påstår, at der efter omskæring dannes hård hud, er der tale om rendyrket fake science.

Faktum er, at ingen nationale sundhedsmyndigheder, herunder vores egen Styrelsen for Patientsikkerhed (tidligere Sundhedsstyrelsen) eller internationale sundhedsorganisationer opfatter korrekt udført drengeomskæring som sundhedsmæssigt problematisk, hverken på kort eller lang sigt.

Udover de estimerede 1000-2000 årlige ikke-medicinske omskæringer omskæres ca. 4000 drenge og mænd årligt i Danmark af medicinske årsager. Forestiller John Wennerwald sig også, at alle disse mænd – i alt omkring ti procent af alle danske mænd – lider under ”hård hud” og et forringet sexliv?

CircumInfo.dk

Ian C Skovsted, Sohail Asghar, Jette Møller, Nanna Solow, Dan Meyrowitsch

c/o Jette Møller, Blågårdsgade 26, 2200 Kbh. N.

www.circuminfo.dk
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49