cookie-og-privatlivspolitik

Debat

VM i Qatar

Når kampene til VM fløjtes i gang i november 2022, er det på et bagtæppe af kritik.
05. april 2021 kl. 09:32 Af John Wennerwald

Siden 2010 hvor det Internationale Fodboldforbund (FIFA) tildelte Qatar VM-slutrunden, har der været kritiske røster. Qatar er en meget lille fodboldnation, måske den mindste, så i sig selv er der besynderligt, at de kan tiltrække sig en VM-slutrunde i fodbold.

Det britiske medie The Guardian afslørede i februar, at op mod 6.500 migrantarbejdere fra lande som Indien, Pakistan, Nepal og Bangladesh er døde i arbejdet på at få gjort Qatar klar til det store stævne.

Det er meget sympatisk, når spillerne tager trøjer på med velmenende budskaber om menneskerettigheder. Desværre ændrer det ikke ved Qatars tilgang til menneskerettigheder eller arbejdsforhold for gæstearbejdere generelt. Der skal mere til.

Når Danmark deltager med idrætsudøvere rundt omkring i verden, kan det ikke være den enkelte håndbold- fodbold- bordtennisspiller, som skal løfte ansvaret. De kan ytre deres mening, men de kan ikke omgøre beslutninger.

Ansvaret ligger hos de store organisationer som FIFA og IOC - Den Internationale Olympiske Komité. Det er stærke organisationer med megen indflydelse og interesser. Regeringer, politikere og store organisationer må på banen, tage ansvar og lede sporten hen, hvor det kun drejer sig om sport.

Annonce

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49
ANNONCE