cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Varmesagen Lolland

Det er hverken fair eller rimeligt at måle borgmesteren i Lolland Kommune på beslutninger, som føres helt tilbage til en tid, hvor Maribo-Sakskøbing Kraftvarmeværk blev sat i drift. – Borgmesteren udtaler i Folketidendes Virtuelle Folkemøde den 22.10.2021, at han intet har med den historiske dimension at gøre. Det er blot faldet i hans lod at være med til at rydde op. - Så selvfølgeligt skal borgmesteren da ikke måles på baggrund af denne fortid.
14. november 2021 kl. 23:13 Af Laust Aagaard Larsen

Derimod vil det nok være rimeligt at måle borgmesteren (og øvrige bestyrelsesmedlemmer), - i såvel Lolland Varme som REFA på deres indsats i forbindelse med fjernvarmeprojektet, Lolland Varme Øst, hvor hver enkelt ejendom er pålagt tilslutnings- og forblivelsespligt, fra oktober 2019.

Knapt 500 husstande i Østofte, Nørreballe, Reersnæs, Bandholm og Stokkemarke bliver lovet, at størstedelen af de nye kunder kan forvente at opnå en besparelse på varmeudgiften. Foruden besparelsen undgår kunder fremover at bestille olie til oliefyr, hugge og bære brænde ind til brændeovnen samt at få skorstenen tilset af skorstensfejeren. – Et salgstilbud der lød ganske rimeligt, og som i skrivende stund dokumenteres så fint på Lolland Forsynings hjemmeside

Således var løfterne. Og prisen indtil 30. juni 2021 var fastsat til 457,- kr./MWh. – Pr. 1. juli hævet til 640 kr./MWh.

Én af årsagerne hertil er efter det oplyste, at et statstilskud til elproduktion i REFA er bortfaldet.

Hvordan kan det dog gå til, at to ansvarlige, oplyste, velbegavede og velbetalte bestyrelser tilsyneladende ikke betids nok kan få øje på, at det må have store konsekvenser for prissætningen i Lolland Varme – og i særdeleshed for Lolland Varme Øst, når tilskuddet bortfalder.

Annonce

Det turde være indlysende for de fleste. Men tilsyneladende ikke for de folkevalgte i Lolland Kommune.

Efter at have tilbudt forbrugerne tilslutning og efterfølgende ladet deres ejendomme massetinglyse i tillid til det oplyste, er det hverken rimeligt eller troværdigt at komme luskende med så store prisstigninger, som ses pr. 1. juli 2021.

Reelt er der tale om et meget stort tillidsbrud. Belønningen herfor finder forhåbentligt sted om nogle få dage.

Man bør vel ikke måle den bestyrelsesmæssige indsats på, hvad disse bestyrelser siger, de gerne vil gøre for borgerne. - Men snarere på det, der rent konkret er gjort. – P.t. ser det ud, som om bestyrelserne har taget sig god betaling for at hvile sig i timen. - For ageren mod bedre vidende er naturligvis helt udelukket.

Aktuelt er det vel nu blot op til den enkelte fjernvarmekunde/vælger at tage stilling til, om man finder det fair og rimeligt at måle bestyrelsesmedlemmerne på deres indsats i varmesagen, - Lolland Varme Øst.

Annonce

Så det er på tirsdag, vi får se, om bestyrelsesmedlemmerne uændret er på fjernvarmekundernes lønningsliste.

KILDER:

Lolland Varme, bestyrelse, (fem politikere fra Lolland Kommune, ingen medarbejderrepræsentation, ingen forbrugerrepræsentation): Henning G. Rasmussen, formand, Henrik Høegh, næstformand, Holger Schou Rasmussen, Vibeke Grave, Hans Ole Sørensen

https://lollandforsyning.dk/forside/bestyrelser/

REFA, bestyrelse (fire politikere fra Lolland Kommune): Henrik Høegh, Muj Berisha, Holger Schou Rasmussen, Eric Steffensen

Annonce

https://www.refa.dk/REFA/REFA/Fakta/Organisation/REFAs-bestyrelse.aspx

Bestyrelsesmedlemmernes vederlag

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-10-27-se-alle-kommunalpolitikernes-vederlag-her#komnr360

Folketidendes Virtuelle Folkemøde, Varmesagen Lolland, videointerview den 22 oktober 2021

https://www.youtube.com/watch?v=9APtftByzEg&ab_channel=FolketidendeNyhedsdesk

Annonce

Indblik i Lolland Varme A/S, herunder Lolland Varme Øst

https://lollandforsyning.dk/kunde/varme/

Laust Aagaard Larsen
Vestre Landevej 216
4952 Stokkemarke
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06
ANNONCE