cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Velfærd.

Hvorfor taler politikerne beroligende om velfærd, imens man lige så stille er i færd med at afskaffe den?
12. maj 2020 kl. 12:40 Af Bjarke Rosenkilde

I Faxe Kommune betaler kommunal bestyrelsen, hvad der svarer til 1½ stilling hjemmehjælp for, at de små børnehave poder langsomt kan vænne sig til synet af og tanken om, at de skal i skole efter sommerferien.

Da jeg var dreng glædede man sig og var stolt, ligesom de børn jeg har mødt siden har været i takt med, at tiden nærmede sig for, at de snart skulle i skole.

Hvis jeg skulle blive valgt ind i kommunalbestyrelsen for Stram Kurs, ville jeg ikke stemme for at bruge pengene på den slags pjat.

Ligesom, jeg ville arbejde imod det der allerede er en realitet, nemlig at Guldborgsund Kommune har afskaffet det man kalder kernevelfærds ydelser.

Dvs, at man ikke længere tilbyder kommunens ældre og trængende borgere den hjemmehjælp, som eksempelvis Pia Kjærsgaard i sin tid var kendt som yder af, indtil hun blev professionel politiker og var i stand til at leve af sin hyre.

Hverken Indenrigsminister eller Statsministeriet reagerer, når man henvender sig i den anledning.

Hvorfor man foretrækker at bilde borgerne noget ind og hvorfor den slags ingen konsekvenser har i medierne, kan man undre sig over og spørge de implicerede om også til den tid.

Sygehussektoren, eksempelvis har politikerne sparet på over 60 gange på opfordring af EU Kommissionen.

For at dække her over, har man talt om det positive ved disse besparelser.

Hvor tit har vi ikke hørt tale om det gode og sunde ved konkurrence, men hvor tit har konkurrence ført til gevinst i eksempelvis transportsektoren?

Både tog, - og busbilletter er steget med i omegnen 50%.

Adskillige danskere sendes i jobtræningsforløb, hvor kun de færreste vender tilbage fra.

Mange af de damer, der efter endt forløb begynder forfra på et nyt havde efter alt at dømme ligefrem trivedes som hjemmehjælper eller rengøringsassistent på nogle af kommunens institutioner.

Det er en kendt sag, at arbejde i både statslige, amtslige og kommunale institutioner sendes i udlicitation.

Denne vindes af de store selskaber, som derpå udliciterer til mindre firmaer, som igen sender opgaven videre til endnu mindre firmaer, hvis ansatte arbejder for 100 kr sort i timen.

I Stram Kurs sender vi hellere 100.000 ikke vestlige hjem, som alligevel aldrig kommer til bryde sig om at være her eller at bidrage med noget.

På samme måde ser vi hellere offentlige midler brugt fornuftigt end at lande i lommerne på de store selskaber, som tjener penge på ikke at foretage sig noget fornuftigt.

Eksempelvis, ville det da være en god ide, at give pensionister, som kun har den rene pension at leve for, 2000 kr ekstra om måneden, så der kan blive råd til at betale for rengøring, når nu den service, som de gennem deres opvækst var lovet af velfærdspolitikerne udebliver.

I Folketinget, vil jeg arbejde for, at skolepolitik tilrettelægges således, at den i høj grad behovrelateres, således at børn og unge i skolen lærer dels, at man skal klare sig selv som voksen, og dels lærer både matematik, fysik og biologi i tilstrækkeligt omfang til, at vi fremover vil være selvforsynende med læger, ingeniører, arkitekter biologer mm. således at vi atter vi være i stand til at tænke i skabende baner, i stedet for som i dag at opfinde nye udtryk der dækker over, at den opgave magter vi ikke længere.

Venlig hilsen

Bjarke Rosenkilde

Folketingskandidat for Stram Kurs

Ellehammersvej 13 B

4840

Nørre Alslev
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53