cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Vi opretter eget vikarbureau

Region Sjælland bruger flere og flere penge på at hyre vikarer fra eksterne vikarbureauer og den udvikling skal vi have vendt.
21. april 2019 kl. 22:43 Af John Wennerwald

Vi opretter derfor i lighed med Region Hovedstaden, et vikarbureau som vil spare os penge, skabe mere sammenhæng og løfte kvaliteten.

Regionsrådet i Region Sjælland har derfor vedtaget at oprette et vikarbureau for sygeplejersker, sosu-assistenter og –hjælpere. Vikarbureauet skal pr. 1. september 2019 sørge for vikardækning til alle regionens sygehuse.

Alle os som har været indlagt på et sygehus, har oplevet at møde en dygtig vikar, som ikke har sin vante gang på afdelingen. Det er selvfølgelig godt, at der var en vikar til rådighed som erstattede en fastansat. Ulempen er dog, at vikaren ikke har rutine i afdelingens aktiviteter og den fysiske lokalitet. Den slags udfordringer kommer vi væk fra ved at benytte egne vikarer.

Forventningen er også, at egne vikarer får interesse for fastansættelse.

Region Hovedstaden har på tre år, reduceret udgifterne fra 687 mio. kr. til 224 mio. kr. ved samme øvelse. Ved siden af en sammenhængende patientoplevelse er der god økonomi i et vikarbureau.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47