cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Vi skal værne om vores kulturarv:

Er vi hensynsløst ved at dræne Guldborgsund kommune for bevaringsværdige bygninger.
21. september 2021 kl. 22:13 Af Tom Ahlqvist

I kommuneplanen for Guldborgsund for perioden for årene 2019-31 står følgende vedr. bevaringsværdige bygninger: Guldborgsund Kommune vil værne om og øge kendskabet til vores kulturarv. Derfor vil kommunen gøre den lokale kulturarv attraktiv, tilgængelig og synlig for både borgere og besøgende. Kommunen vil sikre smukkere byer og byrum. Kommunen vil sætte fokus på boligforbedring og bygningsbevaring gennem byudvikling og byfornyelse.

I indeværende byrådsperiode har vi oplevet flere nedrivninger af bevaringsværdige bygninger, og der kommer stadig flere til. Vi har oplevet debat om “Det gamle plejehjem i Østre Ulslev”, som iøvrigt er delvist istandsat. Der er flere der ønsker dette revet ned. Efter min mening må og kan det bruges til andre nyttige formål.

Vi har set nedrivning af bevaringsværdige bygninger på Eggertsvej 1-2 Sundtoftegård, området ved siden af Guldborgsundcentret. Det skal anvendes til udvidelse af Centret.

Her er der hovedbygningen med en bevaringsværdi 3 revet ned for at give plads til betonbyggeri ala Guldborgsundcentret.

Vi skal gøre meget for, at få ny virksomheder til vores område, men det skal være i harmoni med det eksisterende og med god vilje, er jeg sikker på at de bevaringsværdige bygninger kan indarbejdes i det nye og endda holde sit ydre udtryk og anvendes til det nye erhvervs projekt for området??.

Annonce

Det skal være et konservativt mål, at få disse ting indpasset. Vi skal passe på vores kommune og den kulturarv vi har fået overdraget. Det skylder vi.

Stem på liste C. Vi skal have De Konservative i byrådet.

Med venlig hilsen

Tom Ahlqvist

Byrådskandidat

Annonce

Konservative Guldborgsund

Cypresvej 18, Marielyst,

4873 Væggerløse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02
ANNONCE