cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Vildledes politikerne?

Kære økonomiudvalg
29. oktober 2018 kl. 20:24 Af Nils Graurp

I morgen er der møde i økonomiudvalget og på dagsordenen er det indstillet at anbefale økonomiudvalget at igangsætte kommuneplantillæg og lokalplan for vindmølleområde og solcellepark ved Skørringe. I indstilling står, at der ligger en ansøgning fra Skørringe,men det er usandt. Det er et projektforslag.Jeg har været i kontakt med forvaltningen, der har bekræftet dette.

For at det ville være en godkendt ansøgning, kræver det at Henrik Fabienke havde vedlagt beregninger for støjbelastning og hvilken mølletype, der er tale om. Jeg ved ikke om de ikke er lavet, eller om de bare ikke er vedlagt. Det er netop den lavfrekvente støj, der bekymrer os nære naboer, da vi kan se, at Sundhedsstyrelsen netop mistænker dette for at være årsag til hjertekarsygdomme. (se link http://llk.dk/lwtuzu )

Godsejer Henrik Fabienke, udtaler i TvØst, at han har informeret de nærmeste naboer inden for 2000 meter, og at der er lavet en screening af området. Vi har 1200 meter til nærmeste røde prik, og er ikke blevet informeret siden kommunal-planen blev ophævet. Med de udtalelser spidskandidaterne kom med under valgkampen, og taget i betagning at de samme politikere har skrevet under, på at der ikke vil komme møller ved Skørringe, kan jeg ikke se, at vi som naboer kunne udlede andet af dette, end at mølleplaner ved Skørringe var fortid!

Med hensyn til screeningen, Henrik Fabienke omtaler, har forvaltningen også bekræftet, at det ikke er en kommunen har foretaget, og konkluderer derfor, at det er én Henrik Fabienke har fået lavet. Hvorfor er den ikke inkluderet i forslaget?

Ydermere udtaler godsejeren i Folketidende, at han har flere projektforslag med alternative placeringer. For os virker dette enormt inkonsekvent. Vi har svært ved at forstå, hvordan kommunen kan igangsætte en en lokalplan og kommuneplanstillæg på et så spinkelt skitsegrundlag?

Sluttelig undrer det os, at der siden denne sag blev behandlet i Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget, er kommet endnu 2 bilag med i indstillingen, hvoraf det ene bilag ser ud til at indeholde høringssvar og tilmed kun positive? Hvis denne proces allerede er indledt, ville det da være en god ide at informere alle borgere derom og specielt alle naboer til området. Hvordan skal det forstås? I må da meget gerne tage dette læserbrev med som et bilag/høringssvar også.

Nils Grarup
Nybyvej 24
4863 Eskilstrup
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Udemokratisk og underfinansieret 20. januar 2019 kl. 19.47

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 20. januar 2019 kl. 13.31

AF: LINDA SOMMER

Ungdomsskolelukninger i… 18. januar 2019 kl. 01.05

AF: JOHN B. HANSEN

Topstyring 17. januar 2019 kl. 12.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Nyt politisk parti med… 16. januar 2019 kl. 18.48