cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke hængt op, men på Kasper Rougs kontor er blandt andet et gammelt kort over verdens klima.

24

Billeder

Det er ikke hængt op, men på Kasper Rougs kontor er blandt andet et gammelt kort over verdens klima.
Foto: Ingrid Riis

Det nye folketingsår

Coronaen har givet et globalt perpektiv

BILLEDSERIE OG VIDEO: Corona-pandemien vendte op og ned på lovgivningsarbejdet - først blev alt sat i stå, så skulle det gå stærkt. Nu oplever Kasper Roug, at pandemien præger de politiske diskussioner på en anden måde.
30. september 2020 kl. 11:37 Af David Arnholm

FAKTA
Fulde navn: Kasper Roug.
Født 6. juni 1979 i Nakskov.
Medlem af Folketinget siden 5. juni 2019, men var inden da stedfortræder for Astrid Krag 3. november 2015 - 3. juni 2016 og for Rasmus Horn Langhof 12. marts 2018 - 31. maj 2018.
Opstillet som kandidat for Socialdemokratiet i Lolland-kredsen.Kilde: Folketingets hjemmeside

CHRISTIANSBORG - Har du hældt kængurubenzin på bilen? spørger folk kækt, hvis ens bilkørsel er præget af hårde opbremsninger og hurtige accelerationer. Men sådan har folketingsmedlem Kasper Roug (S) også oplevet det seneste halve års politiske arbejde på Christiansborg, hvor coronaen har domineret.

- Det startede meget stille, da vi lukkede landet ned, og på den anden side blev det senere meget hektisk, fordi vi skulle indhente det arbejde, der lå, siger han og forklarer, at det var en brat opbremsning - og efterfølgende opstart.

- Pludselig kunne man ikke bruge den grundlovsgivede ret, man har til at være i folketingssalen og stemme. Og pludselig kom 10 afstemninger ad gangen, fortæller han, da Folketidende møder ham på hans kontor på Christiansborg.

Her er sekretærerne og det øvrige personale sendt hjem, ligesom Kasper Roug også i perioder har arbejdet hjemmefra. Det er gået fint, synes han.

- Vi gør bare som alle andre og får tingene til at fungere. Vi har skruet op for rengøring og hygiejne, og det har gjort, at vi snart ikke har været syge i et halvt år. Før var det ene barn syg og så det andet, mindes han og tilføjer, at det var lidt af en omvæltning at være så meget hjemme.

Annonce

Vi holder sammen

For før verden gik af lave, var han lidt som en rejsemontør, der kun var hjemme nogle dage om ugen. Nu har han haft mere tid med familien. Og også på anden vis har coronaen været positiv - den har nemlig bekræftet hans tro på samfundet.

- Det har betydet meget for mig at se det sammenhold, der har været fra helt almindelige danskere. Alle danskere har accepteret fra start, at det er en meget svær situation. Der har ikke været nogen diskussion - man har accepteret, at statsministeren lagde hårdt ud. Det har været en god oplevelse, synes han og tilføjer, at det også er på Christiansborg, der er blevet holdt sammen.

- På trods af, at vi er 11 forskellige partier i Folketinget, så finder vi sammen og holder sammen, siger han og bemærker, at coronaen har præget debatten på Christiansborg - også i sager, der ikke har noget med corona at gøre.

- Vi er vant til at fokusere på Danmark og for mit vedkommende Lolland-Falster. Men jeg synes, vi diskuterer Danmark mere i et globalt lys end før coronaen, for det er en global krise. Vi har fået et andet udsyn, for det er vi blevet tvunget til, bemærker han.

Kasper Roug vurderer også, at det trods alt går godt i Danmark.

Annonce

- I forhold til smittetal andre steder i verden er vi sluppet billigt. Og selv vores økonomi ser ud til at komme igen hurtigere, end vi havde regnet med. Det tyder på, at vi er et stabilt land, som holder sammen, siger han og giver udtryk for, at regeringen også har håndteret krisen godt.


Magtfulde Mette

At der så har været diskussion om, hvorvidt regeringen havde et fagligt grundlag for at lukke landet, opfatter Kasper Roug mest som en søgen efter hår i suppen.

- Jeg oplever, at vi har en statsminister, som er magtfuld. Alt andet ville også være underligt, siger han og tilføjer, at det er helt naturligt, at hun gerne vil have hånd i hanke med, hvad der sker i de enkelte ministerier.

- Jeg er sikker på, vi nok skal komme godt ud af krisen, siger han og retter sit fokus mod det nye folketingsår, der begynder i næste uge.

Det kommer i høj grad til at handle om klimaet, forventer han. Og om igangsættelsen af Femern-byggeriet.

Annonce

- Det kommer jeg til at følge meget tæt, lover han og tilføjer, at også andre lokale infrastrukturprojekter - Rute 9 og det fremskudte færgeleje for eksempel - vil få hans bevågenhed.

Dagen efter mødet på Christiansborg er han da også - som omtalt i Folketidende i lørdags - på Lolland for at vise sit partis transportordfører rundt og fortælle om behovet for at opgradere Rute 9. Det gælder jo om at få en god vej, hvor man kan køre uden at blive beskyldt for at have fyldt tanken med kængurubenzin.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE