cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Damefrokosten på Dølle er fire timers hygge, fest og glade dage.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Dølle

Damefrokost i Sunred Beach

I 12 år har Sarah Kjøller været med til damefrokosten på Dølle. I år skulle hun have haft sin veninde med for første gang. Nu holder de i stedet deres egen damefrokost derhjemme.
08. maj 2020 kl. 10:25 Af Jakob Poulsen

DØLLEFJELDE Det er svært at sige Dølle uden også at sige damefrokost.

Det gælder ikke mindst for 30-årige Sarah Kjøller, der stammer fra Nykøbing, men nu bor i Solrød Strand sammen med sin mand.

I 12 år har hun været med ved damefrokosten, hvor hun har rollen som shots-kaptajn - altså at sørge for, at der bliver serveret shots til de mange feststemte kvinder i løbet af de fire timer, frokosten varer.

- Jeg har gjort det, siden jeg var 18, og jeg er 30 år nu. I år skulle jeg have haft min veninde Zenia med for første gang. Hun bor i Odense, men stammer fra Nakskov. Det bliver lidt tomt og mærkeligt, at der ikke skal være Dølle i denne weekend, også fordi det ser ud til at blive godt vejr. Det er lige før, at man bare skal køre ned og stille sig på pladsen, siger Sarah Kjøller med et smil.

Årets Døllefjelde-Musse Marked er som bekendt udsat til den første weekend i september på grund af corona-epidemien, så derfor måtte de to veninder droppe planen om at tage til Døllefjelde i denne weekend.

Annonce

De havde for længst aftalt at mødes hos Sarah, og det holder de fast i. Så laver de deres egen private damefrokost i stedet.

Den kommer dog til at foregå fredag i stedet for lørdag, men bortset fra den lille detalje er det tanken at forsøge at holde sig til konceptet så godt som muligt.

- Vi skal have smørrebrød, øl og vin, høre musik og danse på bordene. Jeg har lavet en playliste med alle de sange, vi plejer at høre til damefrokosten og på Dølle.

- Jeg prøvede også at lokke nogle af mine venner til at komme og være tjenere, men det lykkedes ikke rigtigt, og min mand har allerede sagt, at han ikke er hjemme. Planen er at holde det fra klokken 12 til 16 ligesom den rigtige damefrokost, men det er tilladt at feste videre bagefter, forklarer Sarah Kjøller.

Hun har endda lavet en skriftlig invitation til Zenia, hvor der også er tænkt på de hatte, som deltagerne i damefrokosterne altid har på:

Annonce

"Grundet covid-19 er årets damefrokost rykket til Sunred Beach (Solrød Strand, red.). Her kan vi overholde Sundhedsstyrelsens krav om to meters afstand og max. 10 personer. Det er nemlig en VIP-fest, hvor kun DU deltager sammen med en hemmelig gæst. Husk ja-hat", står der blandt andet i indbydelsen.

Når den rigtige damefrokost finder sted til september, vil både Sarah og Zenia være klar i Markedsteltet.

- Når først man har været med til at arbejde dernede, bliver det som en lille familie. Der er god stemning, og det er rigtig hyggeligt. Jeg har i flere år sagt, at nu er det mit sidste år som shots-kaptajn, men jeg bliver ved at komme tilbage, slutter Sarah Kjøller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE