cookie-og-privatlivspolitik
Lone Brylle i fuld gang med at løse opgaver under sidste års marked. I år kan hun holde fri i storebededagsferien.
Lone Brylle i fuld gang med at løse opgaver under sidste års marked. I år kan hun holde fri i storebededagsferien.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Dølle

Næstformand: En flad fornemmelse

Det skulle have været i aften, at årets Døllefjelde-Musse Marked åbnede. Sådan bliver det ikke, og det er en mærkelig fornemmelse, siger markedets næstformand.
07. maj 2020 kl. 13:30 Af Jakob Poulsen

DØLLEFJELDE Døllefjelde-Musse Marked og storebededagsferien hænger uløseligt sammen. Sådan har det været i 40 år, og sådan skulle det også have været i år.

Men så kom corona-epidemien, og det har tvunget markedsbestyrelsen til at rykke årets marked til den første weekend i september.

Og selv om man i bestyrelsen er glade for, at det har været muligt at udskyde årets marked i stedet for helt at aflyse det, så er det alligevel en mærkelig fornemmelse at vide, at der ikke skal være marked her i weekenden.

Det siger markedsbestyrelsens næstformand, Lone Brylle i et interview med Radio SydhavsØerne.

- Det er ligesom at lukke luften ud af en ballon, en meget flad fornemmelse. Normalt ville vi jo på nuværende tidspunkt have været i fuld sving i lang tid med at stille alle telte og boder op, parkeringspladsen ville være markeret, og der ville have været 100-150 mennesker i sidste weekend til at stille op. Så sidste weekend var godt nok en meget mærkelig weekend.

Annonce

- Min mand Arne (som er markedspladsens elektriker, red.) og jeg sidder og kigger lidt på hinanden henover bordet, for vi har været med til at lave marked i de sidste 40 år, og nu sker der ikke en dyt nogen steder. Det er en meget underlig situation, siger Lone Brylle.

Planlægningen af årets marked begyndte allerede først på efteråret sidste år.

- Men det er jo her i tiden op til markedet, at der plejer at være fuld hammer på, forklarer Lone Brylle.

For at markere, at det var nu, årets marked skulle begynde, har folkene i markedsbestyrelsen aftalt at mødes i aften - med god afstand til hinanden - for at drikke en øl og spise en Dølle-pølse.

Planlægningen af markedet til september fortsætter senere i denne måned.

Annonce

- Vi skal jo blandt andet have planlagt, hvilke rammer vi kan afvikle markedet under. Det kommer jo helt an på, hvordan det kommer til at foregå med genåbningen af Danmark, siger Lone Brylle.

Hun understreger, at selv om man i markedsledelsen ærgrer sig over at måtte udsætte markedet, så respekterer og følger man naturligvis myndighedernes anvisninger omkring corona-situationen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE