cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

En forandret hverdag

Næsten helt alene i et stort hus

Som så mange andre står Folketidendes journalister i en forandret hverdag. Læs i denne serie af beretninger om deres oplevelser.
10. april 2020 kl. 10:15 Af Bjarne Arildsen

Af Bjarne Arildsen,
journalist

- Hallo. Er her nogen?

Sådan kan man for tiden godt gå og sige på første sal i den store 1970'er bygning, som rummer Folketidende Gruppens hovedsæde i Tværgade 20 i Nykøbing.

Stilheden vil være rungende, og svar vil der kun komme et par stykker af.

For flere er vi ikke i de redaktionslokaler, hvor der normalt laves stof til Guldborgsund-, sports og erhvervsiderne og artikler til folketidende.dk og Ugeavisen Guldborgsund.

Annonce

Chefredaktør Lars Hovgaard er her hele tiden. Ugeavisredaktør Manfred Sørensen er her for det meste, og det samme er sportsjournalist Torben Mølgaard og jeg selv.

Alle de andre kolleger, som normalt befolker kontorerne, er her ikke. De arbejder hjemme hos sig selv efter eget valg.

Men jeg og et par andre vil hellere være her og har fået lov til det af redaktionsledelsen.

Vi sidder på hvert sit kontor og står langt fra hinanden, når vi snakker sammen.

For mit eget vedkommende har jeg hjemme i huset i skoven, hvor jeg bor, et stort spisebord. Her kunne der godt være plads til papirer, pc og mobil.

Annonce

Men det er også der, hvor jeg og min kone sidder og spiser. Det er dér, hvor der ligger blade og aviser, og det er dér, hvor hun som regel tæver mig i yatzy.

Og her kunne jeg hele tiden blive afbrudt, når forårssolen kigger ind ad vinduerne, eller når katten render rundt for at få sine godbidder fra en pose ude i gangen.

Og katte holder ikke op med noget, før de får deres vilje, ved jeg.

Så derfor gør jeg ganske, som jeg plejer.

Står op til sædvanlig tid, spiser morgenmad og tager bussen ind til banegården i Nykøbing for gå hen til den meget stille Tværgade 20.

Annonce

Her er tingene ikke, som de plejer.

Der er stort set ingen trafik i banegårdskrydset eller på gaden. Jeg møder ikke nogen på trappen, og kontorerne er som sagt også næsten tomme og tavse.

Vi mødes heller ikke til det daglige redaktionsmøde klokken 09.15. Det er for tiden erstattet af en mail.

Men der er nogen at tale med. Man skal bare ringe eller maile til dem, så er de der. Politifolkene, byrådsmedlemmerne, foreningsformændene og alle de andre, som jeg plejer at snakke med. Og kollegerne er der også.

Så: - Hallo. Der er nogen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Beretninger-fra-en-forandret-hverdag

ANNONCE