cookie-og-privatlivspolitik
S.E.W North Filtration i Maribo er af de virksomheder, der har haft god gang i væksten de seneste år.

2

Billeder

S.E.W North Filtration i Maribo er af de virksomheder, der har haft god gang i væksten de seneste år.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

1.000 job og nye firmaer til LF

Business Lolland-Falster med ny kontrakt skruer op for ambitionerne.
06. november 2018 kl. 20:00 Af Hans Gandrup

Annonce

Landsdelens erhvervsfremmeorganisation Business Lolland-Falster har fået ny aftale med de to kommuner fra nytår. Afalen skruer op for økonomien - og ambitionerne hos Business LF følger i allerhøjeste grad med op.

- Frem mod 2022 skal der skabes over 1.000 nye job i vores landsdel, der skal etableres og tiltrækkes nye virksomheder, og der skal sættes turbo på turismeerhvervet med en øget omsætning på 400 millioner kroner - for at nævne nogle af de mål, vi har sat, lyder det fra Mikkel Wesselhoff, direktør i Business LF.


Krisen forbi

Han understreger, at målene ganske vist er ambitiøse - men også realistiske på baggrund af den udvikling, der allerede er i gang.

- Der er fremgang i vores erhvervsliv. De seneste tre år har virksomhederne øget indtjeningen, og eksporten til udlandet er på vej op igen. Der bliver etableret flere nye virksomheder end tidligere - og overlevelsesraten på Lolland-Falster ligger i den høje ende. Krisen, der sad dybt for nogle år siden, er overstået. Også hos os, konstaterer Mikkel Wesselhoff.

Han understreger, at fortsat fremgang langt fra er givet. Der er "bump på vejen". Han nævner eksempelvis manglen på kvalificeret arbejdskraft (se også artiklen side 6) og væksttempoet i det lokale erhversliv.

- Vi ser god fremgang i antallet af nye virksomheder i området. Men de ligger under landsgennemsnittet, når det handler om at skabe job. Samtidig er lønniveauet under resten af Danmark, påpeger han.


Fire indsatser

Business LF har de kommende år fokus på fire områder, der skal give lokal erhvervsækst. Eller rettere: For det enes vedkommnende er der mere tale om en indsats, der skal redde job og fastholde levende byer på Lolland-Falster

- Vores område "Handel og Oplevelser" vil vi selvfølgelig også gerne se i positiv udvikling. Men decideret vækst samlet set i detailhandelen, som vi kender den, er ikke nødvendigvis målet. Mange nye forbrugsvaner er digitale. Men man skal huske, at detailhandelen står for næsten hvert femte private job på Lolland-Falster og derfor er afgørende for beskæftigelsen. Samtidig er detailhandlen afgørende for at skabe levende byer, der kan tiltrække nye borgere og turister, fastslår Mikkel Wesselhoff.

"Industri- og Anlæg" er et andet fokusområde. Her kommer store anlægsprojeter som Femern-tunnel og Storstrømsbro naturligvis også ind som "løftestang".

- Men vi har også en situation, hvor ni af landsdelens ti største virksomheder er i industrien. Der er et stort vækstpotentiale i at støtte vores virksomheder i deres bestræbelser på at komme ind på nye makeder og øge produktiviteten, siger Busines LF-direktøren.


Landbrugs-styrke

"Landbrug og fødevarer" er også et særligt område.

- En klar styrke på Lolland-Falster. Helt fra jorden og dyrkningen over forædling til diverse service- og støtteerhverv. Landbrug og fødevarer skaber masser - og meget forskelligartede - job i vores to kommuner. Business Lolland-Falster er engageret i udvikling af nye virksomheder på området og i alle bestræbelser på at udvikle og styrke det brand, som vores lokale landbrugs- og fødevarevirksomheder har, konstaterer direktøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce