cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Hotel-ejer Claus Meyer forventer sorte tal på bundlinjen for Hotel Saxkjøbing i 2020.
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Erhverv

2020 bliver en milepæl for hotel

Efter en årrække med røde tal på bundlinjen forventer Claus Meyer sorte tal.
12. januar 2020 kl. 13:03 Af Jesper Bøgh

Annonce

Den kendte tv-kok Claus Meyer, der har ejet Hotel Saxkjøbing siden 2006, forventer, at 2020 bliver en milepæl for hotellet med ham som ejer.

- Vi har i 2019 haft en massiv omsætningsfremgang på cirka 40 procent i forhold til året før. Derfor forventer jeg også, at vi kan levere sorte tal på bundlinjen i 2020, lyder det optimistisk fra Claus Meyer.

Hotel Saxkjøbing har også de seneste år haft blodrøde tal på bundlinjen, men nu tyder, ifølge ejeren, meget på, at det vender.

- Vi har en voldsomt stigende kundetilfredshed, og det er også nødvendigt. Det sidste, jeg har brug for, er sure kunder, slår han fast.

Claus Meyer peger på, at han gennem årene har investeret mange penge i renovering af Hotel Saxkjøbing.

- Hotellet, der tæller knapt 4.000 kvadratmeter fredet bygning, er blevet renoveret for tæt ved 40 millioner kroner. Det trængte det også til, men nu spiller det også, mener Claus Meyer, der peger på to væsentlige årsager til den kraftige omsætningsstigning.

- For det første er der flere privat- og erhvervskunder, der har lyst til at se og opleve et hotel, der tager sig langt mere præsentabelt ud end tidligere, siger Claus Meyer og roser hoteldirektør Anette Navne.

- For det andet så har Anette Navne sat det helt rigtige hold. Hun har givet hotellet sjælfuldheden tilbage. Der er givet noget sjæl til rummene, og så kan man mærke, at hun brænder for at give kunderne en god oplevelse, slår Claus Meyer fast.


Hotel med historie

Anette Navne peger også på, at hun elsker at have gæster.

- Hotellet kan noget. Det har historie. Derfor laver vi også rundvisninger til gæsterne og fortæller om hotellets historie og historien om, hvorfor Claus Meyer har investeret i hotellet, fortæller Anette Navne.

- Vores DNA er måltidet på bordet, og derudover har vi også gårdbutikken med lokale varer fra lokale producenter, tilføjer hun.

Claus Meyer supplerer:

- Man kan tydeligt mærke, at man ikke er på et hotel i Aarhus eller København. Sakskøbing er tværtimod en fantastisk hyggelig by, og det tiltrækker folk, lyder vurderingen fra Claus Meyer.


LF har rejst sig

Hotel Saxkjøbing har 32 værelser med i alt 72 senge.

- Vores weekender er fuldt booket, og det er vi glade for. Men vi har stadig lidt at arbejde med i hverdagene. I juli og august havde vi dog en belægning på 85 procent, hvilket vi er meget tilfredse med, fortæller Anette Navne.

Claus Meyer peger på en tredje årsag til omsætningsfremgangen på Hotel Saxkjøbing og forventningen om de kommende sorte tal på bundlinjen i 2020.

- Det betyder også noget, at Lolland-Falster har rejst sig. Der er efterhånden en stolthed over at være fra Lolland-Falster. Det viser sig ved Frugtfestivalen, Apple Flower Festivalen, Madens Folkemøde, rejsen for Lovestormen på ryggen af På Røven i Nakskov, og samtidig går det godt for håndbolden og fodbolden. Lolland-Falster signalerer selvtillid, siger Claus Meyer og beskriver derfor Lolland-Falster som en perle.

- Jeg hører flere af vores gæster fra København sige, at Lolland er det nye Skagen. Det beskriver Lolland som en egn, hvor der er masser at opleve. Så jo, vi er ved at løfte hovedet, siger Anette Navne.

Hotel Saxkjøbings kunder er både privat og erhvervskunder.

Anette Navne anslår, at cirka 70 procent af gæsterne er private gæster, hvoraf størstedelen er danskere.

- Men cirka 30 procent af de private gæster er fra Sverige, Tyskland, Belgien og Holland. Vi kan også mærke den positive tendens i forhold til turismen, fortæller hun.


Mere af det der lykkes

På spørgsmålet om der ligger nye tiltag forude for Hotel Saxkjøbing, svarer Claus Meyer således.

- Vi skal gøre mere af det, der lykkes, og de få fejl vi laver, skal vi undgå at gentage. Målet er at bringe hotellet videre med en sund økonomi, og så kan vi arbejde mere med at gøre teatersalen på hotellet til et kulturhus, siger Claus Meyer.

For Hotel Saxkjøbing har 2019 også bragt lidt malurt i bægeret i forhold til den konflikt, som verserer mellem hotellet og fagforeningen 3F.

Anette Navne har tidligere til Folketidende understreget, at man ikke ønsker at indgå en overenskomst med 3F, fordi nye partnere er på vej ind i ejerkredsen omkring hotellet.

Claus Meyer ønsker ikke at oplyse, hvor langt han er i processen med en ny ejerkreds.

- Vi har ikke travlt. Det er en proces, hvor alle parter har stor tålmodighed, men jeg forventer, at det falder på plads i 2020, siger han og tilføjer.

- Derfor vil det også være uansvarligt at aftale en bindende overenskomst med 3F på vegne af en kommende ejerkreds, siger Claus Meyer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce