cookie-og-privatlivspolitik
Hjerneforsker Troels Kjær og Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital har modtaget 2,1 millioner kroner fra Velliv Foreningen, som skal bruges på forskning i stress på arbejdspladser.
Hjerneforsker Troels Kjær og Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital har modtaget 2,1 millioner kroner fra Velliv Foreningen, som skal bruges på forskning i stress på arbejdspladser.
Foto: Bo Simonsen

Erhverv

2,1 mllioner kroner til at bekæmpe stress

Hjerneforsker Troels Kjær og Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital har modtaget 2,1 millioner fra Velliv Foreningen, som skal bruges på forskning i stress på arbejdspladser.
09. oktober 2019 kl. 06:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

Region Sjælland får 2,1 millioner kroner til at bekæmpe stress hos erhvervsaktive.

De 2,1 millioner kroner skal over det næste år bruges på forskning i stress på arbejdspladsen.

Antallet af stressramte er svimlende højt, og mere end 25 procent af den danske befolkning lider af et højt stressniveau. Det har både store personlige og samfundsøkonomiske konsekvenser.

Derfor har Velliv Foreningen, der fremmer mental sundhed i arbejdslivet, valgt at tildele hjerneforsker Troels Kjær og Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital støtte til forskning.

I forskningsstudiet tages der udgangspunkt i tre arbejdspladser i Næstved. Her vil forskerne undersøge, om det kan mindske medarbejdernes stress, hvis de begynder at motionere, og hvis de fjerner mobilen og anden elektronik fra soveværelset, så de ikke bliver forstyrret i løbet af natten.

- Håbet er, at disse tiltag kan fremme den mentale sundhed hos den enkelte, siger Troels Kjær i en pressemeddelse. Han glæder sig til at komme i gang med projektet.

Medarbejderne i de deltagende virksomheder bliver tilbudt at få en samtale med en forsker for at afklare, hvilke udfordringer de oplever i hverdagen. Ud fra samtalen og en personlighedstest skræddersys et træningsprogram til for eksempel boksning, løb, svømning eller dans.

- Mange bruger mobilen som vækkeur og har den liggende ved hovedpuden. I forskningsstudiet bliver deltagerne bedt om at fjerne den og anden teknologi fra soveværelset. Det betyder dog ikke, at teknologi er bandlyst, den skal bare bruges smartere, fortæller Troels Kjær.


Tre forskellige firmaer

Derfor får deltagerne udleveret et ur, der måler aktivitet, søvn og stress. Samtidig får de adgang til devices, mens de er på arbejde, som skal gøre dem opmærksom på muskelspændinger, der kan føre til spændingshovedpine og musearm.

- Forskningen i stress på arbejdspladsen bærer præg af at være sporadisk, man har måske set på stress i en enkeltstående virksomhed. Her vil vi undersøge tre forskellige firmaer, som har nogenlunde samme arbejdsrutiner, for at se, hvor stort problemet er, uddyber Troels Kjær.

Velliv Foreningen støtter projektet med 2,1 millioner kroner over det næste år. Projektet er et af de tiltag, som Velliv Foreningen støtter for at fremme mental sundhed - særligt i arbejdslivet. Velliv Foreningen støtter forskning, vidensformidling samt større indsatser på små og mellemstore private arbejdspladser.

- I Velliv Foreningen er vi meget interesserede i koblingen mellem virksomhedernes dagligdag og forskernes evner til at undersøge og opnå en dyb forståelse af, hvad der foregår. Det kan blive til vigtig viden om, hvordan vores arbejdsliv indrettes, som kan bruges af ledere og medarbejdere i alle landets virksomheder, siger Lars Bo Pedersen, programchef i Velliv Foreningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce