cookie-og-privatlivspolitik
Det går for langsomt med at vende den negative udvikling i USA, vurderer kommentatorer. Den seneste uge har 870.000 amerikanere søgt om understøttelse. (Arkivfoto).
Det går for langsomt med at vende den negative udvikling i USA, vurderer kommentatorer. Den seneste uge har 870.000 amerikanere søgt om understøttelse. (Arkivfoto).
Foto: Robert Galbraith/Reuters

Erhverv

870.000 søger om understøttelse i USA

Tal for arbejdsløshedsunderstøttelse viser, at USA kun langsomt er ved vende negativ udvikling under corona.
24. september 2020 kl. 14:46 Af Ritzau

Annonce

I sidste uge søgte 870.000 om understøttelse i USA, viser tal fra den amerikanske regering ifølge Wall Street Journal. Det var flere end ventet.

De seneste uger har antallet af nye tilmeldte, der søger arbejdsløshedsunderstøttelse, ligget i samme leje.

Det er et udtryk for, at USA kun langsomt er ved at vende den negative udvikling, som coronapandemien satte gang i fra februar og marts i år.

- Selv om niveauet kan være svært at tolke på som følge af mulige dataproblemer, så er der ingen tvivl om, at der fortsat er mange ledige amerikanere i øjeblikket, uanset hvilken statistik man ser på, siger senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj.

- Jo længere tid der går, inden økonomien kan normalisere sig, jo større er sandsynligheden for, at midlertidige afskedigelser bliver permanente, og at virksomheder må bukke under, vurderer han.

Også i Dansk Erhverv bliver den seneste uges tal modtaget med bekymret mine.

- På trods af at stigningen i antallet af nye ansøgere var i den lille ende, giver stigningen mig panderynker, siger seniorøkonom Kristian Skriver i en meddelelse.

- Det er fra min stol bekymrende, at vi ser tilbagegang på det amerikanske jobmarked på nuværende tidspunkt, hvor vi er et halvt år inde i viruskrisen.

Dansk Industri påpeger, at det er dårligt nyt for dansk økonomi, at krisen fortsat ikke har sluppet sit tag i det amerikanske arbejdsmarked.

- USA er Danmarks største eksportmarked og verdens største økonomi. Derfor håber vi, at der kommer mere damp på kedlerne. Det vil sætte fart på genrejsningen oven på coronakrisen, siger cheføkonom Allan Sørensen fra DI.

USA har overgået Tyskland som det land i verden, der køber flest danske varer og tjenester.

Over det seneste år har USA købt for 161 milliarder kroner fra Danmark, oplyser DI.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce