cookie-og-privatlivspolitik
Rene Christensen (DF) glæder sig over lempelser i overskudsvarmeafgiften.
Foto: Ingrid Riis

Erhverv

Afgiftslempelse på overskudsvarme

René Christensen (DF): Lempelse på overskudsvarmeafgift godt for Lolland-Falster.
24. juni 2020 kl. 08:10 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Klimaaftalen, som alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige natten til mandag indgik, indeholder en passus om at fremme udnyttelse af overskudsvarme.

Netop den passus fremhæver René Christensen (DF) som særlig fordelagtig for Lolland-Falster.

Det er blandt andet aftalt, at fjerne overskudsvarmeafgiften, hvis overskudvarmen er certificeret eller underlagt en tilsvarende aftaleordning, der sikrer energieffektiviseringer hos overskudvarmeleverandøren.

Det betyder ifølge René Christensen, at eksempelvis landsdelens to sukkerfabrikker vil kunne sælge overskudsvarmen mere fordelagtigt, fordi der nu er udsigt til lempelser i afgiften på overskudvarmen, som fabrikkerne i fire måneder om året producerer en hel del af.

- Det betyder, at forsyningsselskaberne vil kunne bruge overskudsvarmen istedet for at skulle producere varme ved at brænde eksempelvis affald af. Det er godt for klimaet, siger René Christensen, der også forventer, at det på sigt vil kunne sikre billigere varme for forbrugerne på Lolland-Falster.

Der er dog endnu ikke aftalt en konkret model for certificeringsordning og prisregulering af overskudsvarme. Her er det aftalt, at regeringen i den forbindelse indkalder aftalepartierne til drøftelser om den konkrete model.

- Aftalen er et skridt i den rigtige retning. Men fordi der ikke er tale om overskudsvarme producere på el, så er afgiften ikke helt fjernet. Men en lempelse er altså et skridt i den rigtige retning, siger René Christensen, der samtidig peger på, at landsdelens to sukkerfabrikker arbejder på højtryk i forhold til at omstille produktionen fra at være baseret på olie og kul til i første omgang naturgas og sidenhen biogas.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce