cookie-og-privatlivspolitik
Mere end 15 millioner mink blev aflivet, efter at det det sidste år blev besluttet, at minkhol i Danmark skulle forbydes af frygt for et muteret coronavirus. (Arkivfoto)
Mere end 15 millioner mink blev aflivet, efter at det det sidste år blev besluttet, at minkhol i Danmark skulle forbydes af frygt for et muteret coronavirus. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Aktive købere gav dobbelt så lang minkauktion som planlagt

Årets første minkauktion skulle egentlig vare tre dage. Aktive købere betød, at det endte med det dobbelte.
25. februar 2021 kl. 17:52 Af Ritzau

Der var rift om minkskindene på årets første auktion. Den skulle egentlig kun vare tre dage, men den endte med at vare dobbelt så længe på grund af meget aktive købere.

Det oplyser pelsauktionshuset Kopenhagen Fur, der er verdens største, i en pressemeddelelse.

Den store efterspørgsel betød, at prisen på minkskind tog et gevaldigt spring. Gennemsnitsprisen på danske minkskind nåede 284 kroner på auktionen. Det er 79 procent mere end de sammenlignelige varer i september 2020.

Ifølge administrerende direktør Jesper Lauge Christensen er pelsbranchen præget af store udsving. De sidste otte år er prisen svinget mellem 225 og 1000 kroner for et skind.

Den toppede seneste i 2013 og er siden faldet. Men nu er udbuddet igen lavere end den globale efterspørgsel, efter at produktionen er faldet på verdensplan.

Annonce

- Der har tilmed været en meget stærk detailsæson i Asien og i Nordamerika og i dele af Europa, så pelsfabrikanterne oplever stigende efterspørgsel fra forbrugerne og færre skind på markedet, siger han i meddelelsen.

Regeringen besluttede i november sidste år, at alle mink skulle aflives af frygt for et muteret coronavirus, som viste nedsat følsomhed over for antistoffer - og dermed potentielt en vaccine.

Det kom senere frem, at lovgrundlaget ikke var på plads, men det kom det, og 15. januar trådte et forbud mod minkhold i kraft. Det gælder frem til 31. december i år.

Ifølge Jesper Lauge Christensen har lukningen af dansk minkavl været med til at løfte priserne. De vil formentlig blive endnu højere, når de sidste danske skind af høj kvalitet sælges i år og næste år, vurderer han.

- Vi har en unik vare på hylderne, som nu desværre ikke længere produceres, siger direktøren.

Annonce

Der blev solgt to millioner minkskind på auktionen, som var den første af fire hos Kopenhagen Fur i 2021.

Der er 12 millioner minksind tilbage i udbuddet. Den næste auktion afholdes den sidste del af april.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE