cookie-og-privatlivspolitik
Vagn Pedersen, FB Suppliers, spejder ud mod det ated, hvor anlæggelsen af molen til den kommende arbejdshavn og tunnelelementfabrik er i fuld gang.

2

Billeder

Vagn Pedersen, FB Suppliers, spejder ud mod det ated, hvor anlæggelsen af molen til den kommende arbejdshavn og tunnelelementfabrik er i fuld gang.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Aktiviteten stiger støt på Sydlolland

Virksomhederne skal gøre sig klar til at kunne rykke, lyder det fra Vagn Pedersen, FB Suppliers.
09. oktober 2020 kl. 09:03 Af Jesper Bøgh

Annonce

Transportminister Benny Engelbrechts (S) melding om byggestart 1. januar 2021 på Femern Bælt-projektet tilbage i april er nu begyndt at medføre stigende aktivitet i området, hvor tunnelen skal bygges.

Det oplever Vagn Pedersen, Business Development Manager i FB Suppliers, der er et netværk bestående af 114 danske virksomheder, hvoraf cirka 50 er lokale virksomheder på Lolland-Falster.

- Jeg kan se, at der sker mere og mere omkring mig, og jeg forventer, at der bliver voldsom meget aktivitet fra foråret 2021, når byggeriet for alvor er i gang, siger Vagn Pedersen, der har kontor tæt på orkanens øje, der meget snart bliver til den store byggeplads.

Idéen med FB Suppliers er, at konsortierne FBC (Femern Belt Contractors) og FLC (Femern Link Contractors) og Femern A/S 24 timer i døgnet, 365 dage om året vil kunne kontakte FB Suppliers, hvis en større eller mindre opgave opstår.

- Så vil vi lynhurtigt kunne levere ekspertisen fra en eller flere af de 114 medlemsvirksomheder i netværket, siger Vagn Pedersen.

Han peger på, at det både kan være manpower, værktøj, maskiner eller indenfor serviceerhvervene, at netværket kan levere ekspertise.

Vagn Pedersen understreger, at flere lokale virksomheder har fået opgaver på nogle af de mindre forberedende projekter, der er blevet udbudt.

- Men vores mål er også, at vi kan få banket døren ind til nogle af de store konsortier, siger han og tilføjer:

- I den forbindelse er det helt givet, at en enkelt medlemsvirksomhed ikke ville kunne løfte en stor opgave alene. Men her kan flere virksomheder fra samme branche slå sig sammen, og det skal virksomhederne være klar til. Her er vi kollegaer og ikke konkurrenter, vurderer Vagn Pedersen.

Derfor skruer FB Suppliers ifølge Vagn Pedersen i løbet af efteråret mere og mere op for netværksmøder blandt medlemsvirksomhederne.

- Det kan vise sig at være afgørende, at virksomhederne på forhånd kender hinanden og har netværket, så de har kendskab til hinanden, siger Vagn Pedersen.

Han mener dog, at det vigtigste, hver enkelt virksomhed skal have styr på nu, er helt konkret, hvad de kan byde ind med på projektet eller i de afledte erhverv.

- De skal kunne rykke med det samme, når opgaven opstår, og henvendelsen kommer. Det kan ikke vente en måned, siger han.

Og så er der en vigtig forudsætning, som ikke alle måske har tænkt på, når det handler om at få opgaver i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet.

- Det er afgørende, at man i virksomheden har engelskkundskaber. Det er arbejdssproget på dette kæmpestore projekt. Derfor har vi også adgang til kursusmuligheder i engelsk i tilfælde af at nogle har behov for en opdatering af det engelske, lyder det fra Vagn Pedersen, der slår fast:

- Det er nu, virksomhederne skal være skarpe, for i foråret vil efterspørgslen for vores medlemsvirksomheder på at få løst opgaver for alvor boome!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce