Annonce
Erhverv

Aktiviteten stiger støt på Sydlolland

Vagn Pedersen, FB Suppliers, spejder ud mod det ated, hvor anlæggelsen af molen til den kommende arbejdshavn og tunnelelementfabrik er i fuld gang. Foto: Jan Knudsen

Virksomhederne skal gøre sig klar til at kunne rykke, lyder det fra Vagn Pedersen, FB Suppliers.

Transportminister Benny Engelbrechts (S) melding om byggestart 1. januar 2021 på Femern Bælt-projektet tilbage i april er nu begyndt at medføre stigende aktivitet i området, hvor tunnelen skal bygges.

Det oplever Vagn Pedersen, Business Development Manager i FB Suppliers, der er et netværk bestående af 114 danske virksomheder, hvoraf cirka 50 er lokale virksomheder på Lolland-Falster.

- Jeg kan se, at der sker mere og mere omkring mig, og jeg forventer, at der bliver voldsom meget aktivitet fra foråret 2021, når byggeriet for alvor er i gang, siger Vagn Pedersen, der har kontor tæt på orkanens øje, der meget snart bliver til den store byggeplads.

Idéen med FB Suppliers er, at konsortierne FBC (Femern Belt Contractors) og FLC (Femern Link Contractors) og Femern A/S 24 timer i døgnet, 365 dage om året vil kunne kontakte FB Suppliers, hvis en større eller mindre opgave opstår.

- Så vil vi lynhurtigt kunne levere ekspertisen fra en eller flere af de 114 medlemsvirksomheder i netværket, siger Vagn Pedersen.

Han peger på, at det både kan være manpower, værktøj, maskiner eller indenfor serviceerhvervene, at netværket kan levere ekspertise.

Vagn Pedersen understreger, at flere lokale virksomheder har fået opgaver på nogle af de mindre forberedende projekter, der er blevet udbudt.

- Men vores mål er også, at vi kan få banket døren ind til nogle af de store konsortier, siger han og tilføjer:

- I den forbindelse er det helt givet, at en enkelt medlemsvirksomhed ikke ville kunne løfte en stor opgave alene. Men her kan flere virksomheder fra samme branche slå sig sammen, og det skal virksomhederne være klar til. Her er vi kollegaer og ikke konkurrenter, vurderer Vagn Pedersen.

Derfor skruer FB Suppliers ifølge Vagn Pedersen i løbet af efteråret mere og mere op for netværksmøder blandt medlemsvirksomhederne.

- Det kan vise sig at være afgørende, at virksomhederne på forhånd kender hinanden og har netværket, så de har kendskab til hinanden, siger Vagn Pedersen.

Han mener dog, at det vigtigste, hver enkelt virksomhed skal have styr på nu, er helt konkret, hvad de kan byde ind med på projektet eller i de afledte erhverv.

- De skal kunne rykke med det samme, når opgaven opstår, og henvendelsen kommer. Det kan ikke vente en måned, siger han.

Og så er der en vigtig forudsætning, som ikke alle måske har tænkt på, når det handler om at få opgaver i forbindelse med Femern Bælt-byggeriet.

- Det er afgørende, at man i virksomheden har engelskkundskaber. Det er arbejdssproget på dette kæmpestore projekt. Derfor har vi også adgang til kursusmuligheder i engelsk i tilfælde af at nogle har behov for en opdatering af det engelske, lyder det fra Vagn Pedersen, der slår fast:

- Det er nu, virksomhederne skal være skarpe, for i foråret vil efterspørgslen for vores medlemsvirksomheder på at få løst opgaver for alvor boome!

Det er nu lokale virksomheder skal være skarpe, for i foråret vil efterspørgslen på at få løst opgaver for alvor boome, vurderer Vagn Pedersen, FB Suppliers. Foto: Jan Knudsen
  • Vagn Pedersen, FB Suppliers, spejder ud mod det ated, hvor anlæggelsen af molen til den kommende arbejdshavn og tunnelelementfabrik er i fuld gang. Foto: Jan Knudsen
  • Det er nu lokale virksomheder skal være skarpe, for i foråret vil efterspørgslen på at få løst opgaver for alvor boome, vurderer Vagn Pedersen, FB Suppliers. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt