cookie-og-privatlivspolitik
I august var der 90,7 procent flere danske feriehusgæster på Sydhavsøerne i forhold til sidste år.
I august var der 90,7 procent flere danske feriehusgæster på Sydhavsøerne i forhold til sidste år.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

August satte turisme-rekord

Tyske turister valfartede til Lolland-Falster i august.
20. oktober 2020 kl. 21:20 Af Jesper Bøgh

Annonce

10,8 procent flere gæster besøgte Sydhavsøerne i august måned set i forhold til rekord-sæsonen 2019.

Dermed indtager sommerens sidste måned ifølge Visit Lolland-Falster pladsen som den bedste august nogensinde.

Værd at bemærke er en markant stigning i antallet af tyske turister.

Hele 17,3 procent flere tyske turister valgte at holde ferie på Sydhavsøerne i august måned i forhold til året før.

Dermed er de dystre udsigter for sommersæsonen, som coronakrisen skabte i foråret, dermed blevet vendt til smil og positive forventninger til efteråret.


Glæder sig over stigning

Destinationschef i Visit Lolland-Falster Brian Lindorf Hansen glæder sig over, at den markante stigning i antallet af tyske gæster også gælder danske besøgende.

- Vi har haft et stort fokus på at sprede budskabet om Sydhavsøernes feriekvaliteter nationalt. At vi kan konkludere en stigning i antallet af danske overnattende gæster på 34 procent for august, er jeg meget tilfreds med. Derudover er 34 procent af de danske besøgende nye gæster, og vi ved, at har man først besøgt vores landsdel én gang, så er man tilbøjelig til at komme igen, konstaterer Brian Lindorf Hansen.

Lokalt tegnede juli måned sig for en stigning blandt danske feriehusgæster på 123 procent, altså langt over en fordobling, og de exceptionelt gode tal fortsatte ind i august. Hele 90,7 procent flere danske feriehusgæster på Sydhavsøerne, hvilket sender landsdelen op i toppen af tabellerne.


Landets højeste stigning

- Det er glædeligt, at vi har kunne hæve niveauet fra rekordåret 2019 - især med tanke på corona-situationen - og at vi tegner os for landets højeste stigning i august måned. Det vidner om, at arbejdet med at fastholde og udvikle landsdelen som attraktiv destination har en konkret effekt, lyder det fra Signe Lund (A), der er byrådsmedlem i Lolland Kommune og næstformand for bestyrelsen i Visit Lolland-Falster.

Og så den anden næstformand i Visit Lolland-Falster og formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), glæder sig.

- Vores forventninger til antallet af udenlandske gæster var nærmest ikke eksisterende før højsæsonen. At vi nu både kan se tilbage på Østdanmarks stærkeste turismevækst for juli og en rekord-august overgår alle forventninger. Og på nuværende tidspunkt ser det ud til, at vi kan glæde os over tyske besøgende langt ind i efteråret, siger Martin Lohse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce