cookie-og-privatlivspolitik
Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam.
Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix, arkivfoto

Erhverv

Bankdirektør overvejer opgør med Jyske Bank-kunder uden revisor

Direktør Anders Dam gætter på, at 2.500-5.000 erhvervskunder vil forlade banken, men det er han "fløjtende ligeglad med".
18. juni 2019 kl. 06:35 Af Citathistorie

Annonce

Jyske Bank overvejer at skærpe kravene til sine 60.000 erhvervskunder betydeligt for at komme mest mulig økonomisk kriminalitet til livs. Det skriver Finans’ e-avis.

Hvis ikke kunderne har en af banken godkendt revisor tilknyttet, ønsker Jyske Bank ikke at fortsætte kunderelationen.

- Jeg gætter på, at 2.500-5.000 erhvervskunder vil forlade os, men det er jeg fløjtende ligeglad med. Den slags kunder pålægger os alligevel enorme ressourcer, så jeg tror, vi alt i alt vil spare penge på det, siger ordførende direktør Anders Dam til Finans’ e-avis.

Jyske Banks initiativ er samtidig en protest mod politikerne, der siden 2006 har lempet revisionspligten løbende. Senest i marts afviste fungerende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) at rulle lempelserne tilbage.

Jakob Dedenroth Bernhoft, som rådgiver revisorer i firmaet Revisorjura og desuden er ekspert i hvidvask, påpeger, at en skærpelse af revisorpligten ikke nødvendigvis løser problemer med økonomisk kriminalitet.

- Hvis folk virkelig vil svindle, kan man godt gøre det, selv om man skal revideres. Der går i praksis omkring halvandet år, fra regnskabsåret begynder, til der senest skal ligge et revideret regnskab, siger Jakob Dedentoth Bernhoft til Finans’ e-avis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce