cookie-og-privatlivspolitik
Berøringsfrie amaturer og handvaskestationer i rustfrit stål er kommet i høj kurs under coronakrisen, lyder det fra René Magnussen, Brødrene Dahl.

2

Billeder

Berøringsfrie amaturer og handvaskestationer i rustfrit stål er kommet i høj kurs under coronakrisen, lyder det fra René Magnussen, Brødrene Dahl.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Berøringsfrie produkter går som varmt brød

Efterspørgsel på berøringsfri produkter steget med over 50 procent under coronakrisen
20. maj 2020 kl. 06:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Coronakrisen har for alvor sat fokus på danskernes håndhygiejne.

Det mærker man hos grossistvirksomheden Brødrene Dahl i Nykøbing, der siden krisen har oplevet en fremgang på mere end 50 procent i salget af berøringsfri produkter.

- Det gælder håndfri armaturer, berøringsfri toiletter og papir- og sæbedispensere, hvor vi har set en markant stigende efterspørgsel fra blandt andet de lokale offentlige institutioner, erhvervsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner, fortæller sælger René Magnussen, Brødrene Dahl i Nykøbing.

Det er en udvikling, som grossisten på VVS og Vand & Kloak Brødrene Dahl i Nykøbing kan aflæse direkte i salgstallene. I løbet af den seneste måned har virksomheden oplevet en eksplosiv stigning i salget af berøringsfri produkter.

- Det begyndte lidt før påske, og siden da er salget steget dag for dag på de berøringsfri vandhaner, toiletter og tilbehør, som ud over hygiejnen også er vand- og energibesparende og dermed bedre for miljøet, fortæller René Magnussen.

Han forklarer, at en del af den stigende efterspørgsel skyldes institutionernes kamp for at holde en høj håndhygiejne ved at opsætte berøringsfri håndvaskestationer flere steder.

Men han forventer også, at coronakrisen i den sammenhæng sikrer en ændret forbrugeradfærd i fremtiden.

- Før coronakrisen brød ud, var det primært i nybyggeri, der blev installeret berøringsfri armaturer og toiletter, men nu er man også begyndt at udskifte armaturer, toiletter og sæbe- og papirdispensere i eksisterende byggeri, fortæller René Magnussen, der også forventer at private husholdninger, når der skal udskiftes armaturer og toiletter, vil vælge de berøringsfri produkter.

- Vi er blevet opmærksomme på håndhygiejne og smittekilder som dørhåndtag, vandhaner og toiletter. Derfor tror jeg, at den adfærdsændring, vi har oplevet, er kommet for at blive. Den vil i første omgang få indflydelse på indretningen af vores arbejdspladser og skoler, men senere også i private hjem, hvor de berøringsfri løsninger vil blive mere og mere udbredte hurtigere end før coronakrisen, vurderer René Magnussen.

Fra marketingschef i Brødrene Dahl, Sinne Kold, lyder det, at den stigende efterspørgsel har givet travlhed hos mange VVS-virksomheder.

- De har virkelig haft og har fortsat travlt med at opsætte og udskifte de berøringsfri produkter. Der er virkelig efterspørgsel på at få opsat produkterne, så vi alle kan holde en høj hygiejne. Derfor er det et vigtigt, stort og flot stykke arbejde VVS'erne udfører i øjeblikket, siger hun og tilføjer.

- Under coronakrisen har vi takket læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt frontpersonale. I den sammenhæng vil vi nu slå et slag for også at sige tak til VVS-branchen, der i høj grad også sikrer, at der kommer vand i hanerne, lyder det fra Sinne Kold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce