Annonce
Erhverv

Berøringsfrie produkter går som varmt brød

Berøringsfrie amaturer og handvaskestationer i rustfrit stål er kommet i høj kurs under coronakrisen, lyder det fra René Magnussen, Brødrene Dahl. Foto: Jesper Bøgh

Efterspørgsel på berøringsfri produkter steget med over 50 procent under coronakrisen

Coronakrisen har for alvor sat fokus på danskernes håndhygiejne.

Det mærker man hos grossistvirksomheden Brødrene Dahl i Nykøbing, der siden krisen har oplevet en fremgang på mere end 50 procent i salget af berøringsfri produkter.

- Det gælder håndfri armaturer, berøringsfri toiletter og papir- og sæbedispensere, hvor vi har set en markant stigende efterspørgsel fra blandt andet de lokale offentlige institutioner, erhvervsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner, fortæller sælger René Magnussen, Brødrene Dahl i Nykøbing.

Det er en udvikling, som grossisten på VVS og Vand & Kloak Brødrene Dahl i Nykøbing kan aflæse direkte i salgstallene. I løbet af den seneste måned har virksomheden oplevet en eksplosiv stigning i salget af berøringsfri produkter.

- Det begyndte lidt før påske, og siden da er salget steget dag for dag på de berøringsfri vandhaner, toiletter og tilbehør, som ud over hygiejnen også er vand- og energibesparende og dermed bedre for miljøet, fortæller René Magnussen.

Han forklarer, at en del af den stigende efterspørgsel skyldes institutionernes kamp for at holde en høj håndhygiejne ved at opsætte berøringsfri håndvaskestationer flere steder.

Men han forventer også, at coronakrisen i den sammenhæng sikrer en ændret forbrugeradfærd i fremtiden.

- Før coronakrisen brød ud, var det primært i nybyggeri, der blev installeret berøringsfri armaturer og toiletter, men nu er man også begyndt at udskifte armaturer, toiletter og sæbe- og papirdispensere i eksisterende byggeri, fortæller René Magnussen, der også forventer at private husholdninger, når der skal udskiftes armaturer og toiletter, vil vælge de berøringsfri produkter.

- Vi er blevet opmærksomme på håndhygiejne og smittekilder som dørhåndtag, vandhaner og toiletter. Derfor tror jeg, at den adfærdsændring, vi har oplevet, er kommet for at blive. Den vil i første omgang få indflydelse på indretningen af vores arbejdspladser og skoler, men senere også i private hjem, hvor de berøringsfri løsninger vil blive mere og mere udbredte hurtigere end før coronakrisen, vurderer René Magnussen.

Fra marketingschef i Brødrene Dahl, Sinne Kold, lyder det, at den stigende efterspørgsel har givet travlhed hos mange VVS-virksomheder.

- De har virkelig haft og har fortsat travlt med at opsætte og udskifte de berøringsfri produkter. Der er virkelig efterspørgsel på at få opsat produkterne, så vi alle kan holde en høj hygiejne. Derfor er det et vigtigt, stort og flot stykke arbejde VVS'erne udfører i øjeblikket, siger hun og tilføjer.

- Under coronakrisen har vi takket læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt frontpersonale. I den sammenhæng vil vi nu slå et slag for også at sige tak til VVS-branchen, der i høj grad også sikrer, at der kommer vand i hanerne, lyder det fra Sinne Kold.

Sælger René Magnussen forventer, at berøringsfri amaturer, toiletter og papir- og sæbedispensere fortsat vil være i høj kurs i fremtiden på grund af varig forbrugsændring hos danskerne. Foto: Jesper Bøgh
  • Berøringsfrie amaturer og handvaskestationer i rustfrit stål er kommet i høj kurs under coronakrisen, lyder det fra René Magnussen, Brødrene Dahl. Foto: Jesper Bøgh
  • Sælger René Magnussen forventer, at berøringsfri amaturer, toiletter og papir- og sæbedispensere fortsat vil være i høj kurs i fremtiden på grund af varig forbrugsændring hos danskerne. Foto: Jesper Bøgh
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget